e-gépész szaklap

Újabb problémás keringető szivattyúkat meszeltek el

Frissítve: 2017. július 28.

Hasznos volt Eddig 73 látogatónak tetszett

A Grundfos határozottan fellép a hamisítvány, az EU irányelveknek nem megfelelő fűtési keringető szivattyúkat árusító vállalkozásokkal szemben, ennek szellemében az alábbi tájékoztatás adta ki a cég.

1. Budapest Főváros Kormányhivatala eljárást indított a FOSSA típusú keringető szivattyúkat forgalmazó Karagich Attila egyéni vállalkozó, és Jónás Edina egyéni vállalkozó ellen. Mivel egyikük sem tudta igazolni, hogy a termék megfelel az EU irányelveknek, így a Hatóság az említett terméktípus forgalmazását, reklámozását betiltotta.

2. Budapest Főváros Kormányhivatala eljárást indított az Alfa Centauri típusú keringető szivattyúkat forgalmazó ELEKTRIKÓ Kft. ellen. Az eljárás során ELEKTRIKÓ Kft. az említett szivattyú típus forgalmazását önkéntesen megszűntette, ezáltal a Hatóság a piacfelügyeleti ellenőrzést lezárta.

A Grundfos továbbra is a piac vérkeringését tartja a kezét (és a szemét) és ha olyan szivattyú kerül látókörébe, amelyik nem felel meg az EuP kritériumainak az eljárást minden termékkel és forgalmazóval szemben azonnal elindítja, bízva abban, hogy a Kormányhivatal szankciója visszatartó erővel bír minden piaci szereplő felé, így ha lassan is, de elérhető a piac tisztulása.

Az eddigi tapasztalatok alapján a Kormányhivatal minden esetben elmarasztaló ítéletet hozott az EuP kritérium rendszerét kijátszani próbáló termékek és azok forgalmazói ellen. Tehát szabályozatlan szivattyút nem lehet forgalmazni, mint szervizalkatrész, szolár vagy ivóvíz keringtető szivattyú.


Hasznos volt Eddig 73 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: