e-gépész szaklap

Tisztelt Kollégák!

Frissítve: 2017. július 07.

Hasznos volt Eddig 62 látogatónak tetszett

A Mérnöki Kamara célul tűzte ki a hatályos épületenergetikai rendeletek felülvizsgálatát célzó szövegtervezetek kidolgozását, melyet később érvényesíteni szeretne a jogalkotóknál. Ehhez kérjük segítségeteket.

A munka célja a 7/2006. TNM és a 176/2008-as kormányrendeletekben található avulások, szövegezési pontatlanságok javítása, a korábbi számos részleges javítás következményeként kialakult ellentmondások közül a legsúlyosabban feloldása vagy mérséklése, a rendeletek kismértékű kiegészítése, útmutatók adása olyan speciális esetekre, ahol a rendelet eddig nehezen volt alkalmazható. A szűk költségvetés nem teszi lehetővé a követelményrendszer lényegi átdolgozását, új alapokra helyezését, jelentős mértékű  bővítését, a vonatkozó uniós szabványok alkalmazhatóságának vizsgálatát, illetve adaptálását. Ez egy későbbi munkának lehet célja. A szövegtervezet első verzióját 2017 augusztus végéig, végleges változatát 2017. szeptember végéig kell elkészíteni. 

Köszönettel vennénk, ha megosztanátok velünk témával kapcsolatos javaslataitokat legkésőbb 2017. július 20-ig, melyeket áttekintünk és ha a projekt keretei megengedik, akkor beépítünk az anyagba. Elsősorban olyan észrevételeket várunk, ami megoldási javaslatot is tartalmaz és nem jár a szövegtervezet jelentős mértékű megváltoztatásával. Az észrevételeket a következő e-mail címen várjuk: 7.2006tnm@gmail.com

Csatolva küldök egy előadásanyagot, amiben már összeszedtünk számos problémát. Lehetőleg ezeken felüli, esetleg ezekre megoldást kínáló javaslatokat küldjetek.

Fáradozásotokat előre is köszönöm
Csoknyai Tamás
 


Hasznos volt Eddig 62 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: