e-gépész online szaklap

A Lindab méretező szoftverek megkönnyítik a választást

2017. július 3. | e-gépész| |  0 |

A Lindab régóta nagy hangsúlyt fektet a tervezők, kivitelezők támogatására, ezért hosszú évek óta méretező szoftvereket fejleszt. Mutatjuk, hogy milyen típusok közül választhat.

Vent Tools – egy igazán okos applikáció!

Okostelefonos alkalmazásunkkal kör és négyszög légcsatorna keresztmetszet számolható, meghatározható az egyenérték és a hidraulikai átmérő. Kivitelezők részére elhúzás és szigetelés méretének meghatározása lehetséges. Alkalmas továbbá a levegővel bevihető hűtési vagy fűtési teljesítmény meghatározására. Adatbázisunk tartalmazza befúvó és elszívó elemeink k-értékét is, mely a beszabályozás közben hasznos.
Az alkalmazás Androidon és iOS-en érhető el.

Minden dokumentum egy helyen – LindQST

A lindQST - egy haladó webes eszköz, ami gyors és egyszerű befúvó és klímagerenda kiválasztást tesz lehetővé. A lindQST-tel minden dokumentáció elérhető közvetlenül a weben vagy mobil eszközökön. A lindQST egyszerűbbé teszi a napi munkát. A gyors és egyszerű Intelligens keresés biztosítja, hogy mindig a legfrissebb dokumentum álljon rendelkezésre. A termék konfiguráló segítségével igény szerint alakítható a dokumentáció.
Kiválasztó szoftverünk évről évre bővülő szolgáltatásokkal jelentkezik.

Legfrissebb változatát a frankfurti ISH idején mutatjuk be. Elérhető szolgáltatások:
- Anemosztát és klímagerenda méretezése
- Anemosztát keresése szűrt paraméterek alapján
- Tűzcsappantyú méretezése
- Klímagerendához és VAV rendszerekhez elérhető automatika elemek kapcsolási vázlata
- Ipari ventilátorok kiválasztása (fans.lindqst.com)
- Hangcsillapítók méretezése most már online is elérhető!
- Plug-inek segítségével kapcsolódik a CADvent, AutoCAD MEP, Revit, MagiCAD szoftverekhez
- Eneregiamegtakarítás számítása légtömör rendszer esetén

Regisztrált felületen elérhető szolgáltatások:
- Helyiség szimuláció készítése, a légvezetés bemutatása
- Projektek kezelése
- Helyiségkönyv készítése
- A projektek megosztása más felhasználóval

A regisztrációhoz mindössze egy e-mail cím megadása szükséges és máris használható a LindQST szoftverünk.

AirCalc – légkezelő kiválasztás
Légkezelő méretező szoftverünkkel támogatást nyújtunk tervező és kivitelező partnereinknek. A méretezővel moduláris és kompakt légkezelő gép is méretezhető. Tervező partnerek részére egynapos tréning után elérhető a szoftver offline változata.

Revit Adatbázis
Folyamatosan fejlesztett Revit Family adatbázisunkban jelenleg közel 2000 termék RVA formátumban és további 2000 termék 3d-s modellje elérhető a lindab.magicloud.com címen. Az adtabázishoz regisztráció után lehet hozzáférni.
Az AutoCAD vagy Revit alapú MagiCAD tervező szoftver a légtechnikai gyártók közül a legbővebb adatbázissal rendelkezik. A termékek Lindab és Lindab IMP Klima márkanév alatt találhatók.

Revit Plugin – kibővített információk összesítve!
A Lindab Revit plugin kapcsolatot hoz létre a LindQST és DIMsilencer és a Revit "Add-Ins" panel között. A felhasználó behívhatja a LindQST-et vagy a DIMsilencer-t hogy kiválasszon egy befúvót, klímagerendát vagy hangcsillapítót, amelyet importálhat a Revitbe. A termék így egy Revit családba kerül. A MagiCAD felhasználóknak rendelkezésükre állnak a számításaikhoz a kibővített család-információk.

DIMsilencer – egy szoftver a megfelelő hangcsillapító kiválasztásához
Hangcsillapító kiválasztó szoftverünkkel gyors és egyszerű termékkiválasztást biztosítunk a kiinduló adatoknak megfelelően. A helyiség modul lehetővé teszi a helyiség jellemzőknek megfelelő akusztikai méretezését, és a komplett rendszer méretezését a légkezelőtől a helyiségig. A program használható CADvent, MagiCAD, AutoCAD MEP és Revit MEP programokkal is.

(x)

LindabSzoftver

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul