e-gépész szaklap

Elérhetők az energetikai szakreferensek a Mérnökkeresőben

Frissítve: 2017. július 01.

Hasznos volt Eddig 47 látogatónak tetszett

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 2016. decemberi módosításával egy új szereplő lépett be az energiahatékonysággal összefüggő szervezetrendszerbe, az energetikai szakreferens. Szakreferens igénybevételére az a gazdálkodó szervezet köteles, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát, a 100 000 m3 földgázt vagy 3 400 GJ hőmennyiséget.

Az energetikai szakreferens feladata az energiahatékonysági szemléletmód, energiahatékony magatartásminták meghonosításának elősegítése az őt alkalmazó gazdálkodó szervezet működésében és döntéshozatalában. Energetikai szakreferens az a természetes személy lehet, aki - a végzettségi és egyéb feltételek mellett - teljesítette az energetikai auditori vizsgát.

A Magyar Mérnöki Kamara mint az energetikai auditorok és szakreferensek vizsgázatásában közreműködő szervezet, saját hatáskörben - önkéntességi alapon - létrehozta az alábbi nyilvántartást a kamaránál sikeres energetikai auditori vizsgát tett személyekről, akik így szakferensként megkereshetők, igénybe vehetők.

Amennyiben bővebben szeretne tájékozódni az energetikai szakreferensekről, illetve a hozzájuk kapcsolódó  információkról, kattintson ide.


Hasznos volt Eddig 47 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: