e-gépész szaklap

BIM Workshop

Frissítve: 2017. június 15.

Hasznos volt Eddig 9 látogatónak tetszett

A tervezői együttműködés kulcsa az adatvesztés nélküli adatkapcsolatok ismerete. Ebben van a szakemberek segítségére a BIM Épületinformációs modell.

Időpont: 2017. június 28.

A BIM gondolkodásmód alapjait röviden a BIM szabványosítás elméleti kérdéseivel foglalkozó BIM Szabványügyi Bizottság elnöke ismerteti.

A magyar gyakorlatban elterjedt CAD programok közötti kapcsolatok bemutatására, az alapvető elvek ismertetésére a különböző szakági programok szakavatott kollégái vállalkoznak.

Hogy kezeli az építész tervezőtől kapott tervezet a szakági tervező?
Hogy tud a szakág visszaadni adatokat a társtervezőknek? Hogy találja meg a társtervező az épületmodell esetleges hibáit még a tervezés korai szakaszában? Hogy lehet megoldani a tervek további feldolgozásával a szerkezetei elemek gyártáselőkésztését?
Hogy lehet a különböző konkrét termékek adatait megjeleníteni a tervek készítése során?
Hogy segít a hatékony együttműködésben a közös gondolkodásmód?
Ilyen és ezekhez kapcsolódó kérdésekre keressük a választ a szakmai délután során, ahol az ArchiCAD, AutoCAD és kapcsolódó szakági rendszerei, a Nemetschek Allplan, az AxisVM és a TEKLA tervező programok bemutatásán keresztül kerülnek ismertetésre a kapcsolódási lehetőségek. Az elvi megoldások mellett egy-egy példa rövid bemutatásával kapnak áttekintést a tervező kollégák.

A CÉH munkatársai a feltett kérdésekre adott válaszokat egy nagy létesítmény tervezési feladatinak ismertetésén keresztül mutatják be, jó gyakorlatként ismertetve a szakágak közötti együttműködést.

Regisztráció


Hasznos volt Eddig 9 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: