e-gépész szaklap

Aermec NRB free-coolingos folyadékhűtő

Frissítve: 2017. június 14.

Hasznos volt Eddig 29 látogatónak tetszett

Ahogy a normál folyadékhűtők esetében, úgy a free coolingos változatoknál is fokozatosan átveszik korábbi NRL sorozat helyét az NRB folyadékhűtő berendezések, amelyekkel 212-1004 kW-ig terjedő hűtési tartomány lefedésére van lehetőség.

A folyadékhűtők „V”-alakú microchannel kondenzátorokkal rendelkeznek, és az alábbi 4 különböző változatban rendelhetőek:
- NRB_FA: magas hatékonyságú,
- NRB_FE: magas hatékonyságú, csendesített,
- NRB_FU: extra magas hatékonyságú,
- NRB_FN: extra magas hatékonyságú, csendesített,

Fontos megemlíteni, hogy a csendesített és nem csendesített berendezések hatásfoka immáron azonos, mivel az Aermec a csendesítést nem csökkentett légszállítással, hanem extra V-modulok beépítésével éri el. Emiatt a csendesített berendezések az alapkivitelekhez képest növelt hosszal rendelkeznek. A csendesített verziók aktív hűtési- és free-cooling üzemben is alacsony zajszinten üzemelnek.

Ebben a szériában is elérhető a “Night Silent” - “Éjszakai csendes” üzemmód, amely beállíthatott időkeretben csökkenti légszállítást, így alacsonyabb zajterhelést biztosít. 

A V-modulos kialakításnak köszönhetően a berendezések csökkentett fizikai méretekkel rendelkeznek, segítve a szállítást és a telepítést.

A fenti 4 változaton kívül további 4 free-cooling plus változatban is elérhetőek a PA-PN végződéssel, amely berendezések növelt felületű free-cooling hőcserélővel rendelkeznek.

A folyadékhűtők pCO5 vezérlővel és 7”-os színes érintőkijelzővel vannak felszerelve, amellyel  az üzemi paraméterek könnyedén elérhetőek valamint diagramokon is megjeleníthetőek. 

A vezérlő a külső hőmérséklet és a beállított vízhőmérséklet alapján az alábbi üzemmódok  kezelésére alkalmas:
- normál kompresszoros üzemel,
- kompresszoros üzem free-coolingos előhűtéssel,
- önálló free-coolingos üzem,

További információkért kérjük keresse kollégáinkat.

www.oktoklima.hu

(x)


Hasznos volt Eddig 29 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: