e-gépész szaklap

Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca

Frissítve: 2017. május 23.

Hasznos volt Eddig 26 látogatónak tetszett

Előrelátó tervezés, előszerelt kivitel

Az új Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca kiváló minőségű ásványi anyagból készül, ezáltal felületének selymesen lágy és kellemesen meleg a tapintása, amit a rendkívüli csúszásgátló tulajdonságok mellett az egyszerű tisztíthatóság is jellemez. Az, hogy a beszereléshez szükséges tartozékok száma minimális, a vízvezeték-szerelőnek is örömre ad okot.

Az új Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca kiváló minőségű ásványi anyagból készül, ezáltal felületének selymesen lágy és kellemesen meleg a tapintása, tisztítása pedig roppantegyszerű. A szélénél elhelyezett lefolyó maximális mozgásszabadságot, és egyben tökéletes zuhanyélményt biztosít.

Amíg a padló síkjába süllyesztett zuhany- tálcák hagyományos szerelőkészlete esetenként akár 90 alkatrészt is tartalmazhat, addig az új Geberit Setaplano zuhanytálcánál ez a szám minimális. Más szóval: a lehető legtöbb alkotóelem már gyárilag előszerelt. Az, hogy csak néhány alkatrészt kell beépíteni, számos előnnyel jár az építkezésen: a helyszíni előkészítő munka rövid idő alatt elvégezhető, valamint a beszerelésre fordított teljes időráfordítás is csökken.

Gyárilag szigetelt

Az előszerelt kivitel nemcsak a vízvezeték-szerelő munkáját könnyíti meg, hanem a lehető legnagyobb biztonságról is gondoskodik. A szigetelőgallér- mint ahogy az épített zuhanyzókhoz kínált Geberit zuhanylefolyóknál és -folyókáknál, úgy aGeberitSetaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálcánál is -már gyárilag a termékre kerül. A sarkoknál előforduló problémás területekhez egy olyan okos megoldást fejlesztettek ki, amellyel az esetleges kezelési hibák megelőzhetők, és amely minden építési helyzetben használható.

Az előszerelt kivitel megkönnyíti a vízvezeték-szerelő munkáját.A gyárilag felvitt szigetelőgallér egyigazán megbízható megoldás.

Stabil és építkezéseken használható

A jellegzetes kék szerelőkeret porszórt acélból készül. A Geberit Setaplano süllyesztett zuhanytálca beszereléséhez mérettől függően négy vagy hat lábra van szükség. Ezek a kijelölt pontokon nagyon könnyen a szerelőkeretre pattinthatók, majd a félkész padlóra erősíthetők. Ezt követően a lábak kényelmesen, felülről végezhető munkafolyamat során hagyományos szerszámokkal a padlófelület magasságához igazíthatók. Amint a megfelelő magasságbeállítás megtörtént, a szerkezet tolórúd segítségével megbízhatóan rögzíthető.

Rugalmasan együttműködő bűzelzáró

A Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca jellegzetessége az új, könnyen tisztítható bűzelzáró, amely kétféle változatban kapható: 30 mm-es vízzármagassággal és 0,5 l/s lefolyási teljesítménnyel, illetve 50 mm-es vízzármagassággal és 0,65 l/s lefolyási teljesítménnyel. A szerelőkeretbe történő behelyezés után mindkét változat 360º-ban elfordítható, és a kívánt pozícióba igazítható. Mivel a szerkezeten a bűzelzáró számára kialakított tartókeret előszerelt, azt már csak bele kell illeszteni. Későbbi karbantartás során rendkívül praktikusnak bizonyul a könnyen kezelhető, rugalmas műanyagból készült szifonbetét: egyetlen kézmozdulattal teljes egészében eltávolítható, így tisztítása nem is lehetne ennél egyszerűbb.   

A Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca 2017 áprilisától többféle méretben érhető el a kereskedésekben.

Röviden
- Beépítési magasság (a félkész padló felületétől a zuhanytálca felső pereméig): 60-250 mm
- Lefolyási teljesítmény: 0,5 l/s (vízzármagasság 30mm), 0,65 l/s (vízzármagasság 50 mm)
- A DIN 4109, VDI 4100, SIA 181 (zajvédelem) szabványoknak megfelel

A lábak nagyon egyszerűen a szerelőkeretre pattinthatók. Ezután kényelmesen, felülről végezhető munkafolyamattal a padlófelület magasságához igazíthatók.

Amint megfelelőnek bizonyul a magasságbeállítás, a lábak tolórúd segítségével megbízhatóan rögzíthetők.

A bűzelzárót az előszerelt tartókeretbe már csak bele kell illeszteni.

Geberit.hu

(x)


Hasznos volt Eddig 26 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: