e-gépész szaklap

Totó a többi épületgépészről, 13. kérdés

Frissítve: 2017. május 09.

Hasznos volt Eddig 20 látogatónak tetszett

Szakmai kérdéseket teszünk fel. Önök szerint a tervezők és szerelők hány százaléka tud rá válaszolni helyesen? Íme a 13. érdekes kérdés.

1-es válasz: ebben a témában szinte minden tervező/szerelő otthon van, tehát a hazai pálya nyer

2-es válasz: ebben a témában nagyon sok tervező/szerelő gyenge, tehát a hazai pálya vesztésre áll

X válasz: döntetlen, a helyzetkép vegyes, sok a jól tájékozott szaki, de sok a téves ismeretekkel bíró is

Ön szerint a többi épületgépész tudja-e, hogy: 
időjárást követő kevert fűtési köröket elég sok esetben úgy is meg lehet valósítani, akár 1 kW-os, akár 100 kW-os kört, hogy nem kell alkalmazni sem motoros keverőszelepeket, sem motoros keverőcsapokat, mégis pl. 4 különböző fűtési kört lehet kiépíteni és mindegyik időjárás-követő lesz és mindegyiknek más-más meredekséget lehet beállítani?

Tehát nem a segédenergia nélküli (pl. előremenő hőmérsékletet) értéken tartó megoldásokról van szó, hiszen azoknál nincs időjárást követő előremenő! Itt viszont időjárás-követés van, körönként különböző meredekséggel, max. 4 fűtőkörig.

Ezt a választ itt és most nem kívánom kifejteni, de aki majd eljön az ilyen témával is fogalalkozó valamelyik képzésünkre, az könnyen meg tudja tanulni és alkalmazni is tudja, elég sokan alkalmazzák már ezt a módszert,
- aminek megfelelő fűtési rendszerek kiválóan működnek a gyakorlatban, 
- sőt kevesebb a hibalehetőség is, 
- kevesebb az áramfogyasztás is, 
- kevesebb a beruházási ktsg is, 
hiszen a kevert körök úgy követik az időjárást, hogy nincsenek motoros szelepek/csapok!

Szóval tudják-e a szakemberek, hogy időjárást követő kevert kör elég sok esetben megvalósítható motoros beavatkozók nélkül?

Kiegészítő KÉRDÉS:
És azt tudják-e, hogy az Unical neve azért unical, mert az „uni” azt jelenti, hogy egyedi és különleges, azaz unikum,
a „cal” pedig azt hogy calória?
És tudják-e, hogy melyik Unical kazánokhoz lehet elég sokszor és elég jól alkalmazni a motoros beavatkozók nélküli időjárást-követő kevert köröket?

Válaszokat kommentben vagy a lenti e-mail címen kérünk!

Ha szeretne jobban tájékozott lenni és a részleteket is szeretné megérteni ezekben a kérdésekben, akkor jelentkezzen majd be a kérdést feltevő Homor Miklós valamelyik 1 napos képzésére a homor1@t-online.hu címen.

A következő kérdést 1-2 héten belül fogjuk küldeni.

Az 1. kérdést ide kattintva találja, a 2. kérdést itt, a 3-dikat itt, a 4-diket itt, az 5-diket itt, a 6-dikat itt, a 7-diket itt, a 8-at itt, a 9-ediket itt, a 10-diket itt, a 11-ket itt, a 12-ket pedig itt.

Kérjük, küldje tovább a kérdést, érdekességként, a szakmai ismerősei felé is!

A fentiek jogi értelemben Homor Miklós egyéni gondolatai, senkinek nem kötelező sem elfogadni azokat, sem egyetérteni velük, de ítéletet alkotni csak azután etikus, ha előbb meghallgatta a fentiek érveit az ő 1 napos képzésén.  

És a jövőben próbálja ki az Unical 2-féle inox és 2-féle Alu kondenzációs kazánjait 2 kW ... 16 MW között, amik még soha nem mentek tönkre koszos fűtővíztől!

(x)


Hasznos volt Eddig 20 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: