e-gépész szaklap

Korunk problémáinak megoldásához szükség van a mérnökök tudására

Frissítve: 2017. február 07.

Hasznos volt Eddig 129 látogatónak tetszett

Január 27-én tartotta a Magyar Mérnöki Kamara húszéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségét, melyen részt vett Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

A 21. század kihívásai újfajta mérnöki gondolkodást, megoldásokat igényelnek, ezért a szakma képviselői részéről innovatív, rendszerszemléletű gondolkodásra, a nagy elődökhöz hasonló elkötelezettségre van szükség.

Az ünnepséget Barsiné Pataky Etelka, az MMK jelenlegi elnöke nyitotta meg, majd Dr. Hajtó Ödön Alapító Elnök tartotta meg ünnepi beszédét.

A köszöntők után Áder János köztársasági elnök előadását hallgathatták meg a résztvevők. Áder János kiemelte, szükség van a mérnöki tudományra a jelenlegi legnagyobb társadalmi problémák, a népességrobbanás, a klímaváltozás és a vízválság következményeinek kezeléséhez, illetve megoldásához. A klímaváltozás támasztotta feladatokról szólva elmondta, hogy egyaránt fontos az áramtermelés karbonintenzitásának csökkentése és a gazdasági növekedés fenntartása.

A köztársasági elnök előadása utána Dr. Zsuga János, az MVM Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese, Bodnár Balázs, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatója, Reich Gyula, az MMK Vízgazdálkodási és Vízépítési Szakmai Tagozatának elnöke, Hamar Ákos, building information modelling (BIM), szakértő, a BuildingPoint AG, Svájc képviselője, végül Schmidt András, a Skanska Magyarország Kft. fenntarthatósági vezetője tartotta meg ünnepi előadását.

Képek itt.


Hasznos volt Eddig 129 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: