e-gépész online szaklap

Készülj a kánikulára: csinálj légkondit házilag

2016. június 14. | e-gépész | |  2 |

Ilyen címmel jelentette meg kis írását az index bloggere. Magyarországon nagy hagyománya van a gányolásnak, amit végrehajtói kreativitásnak címkéznek. Így van ez: ahol kevés a pénz, ott minden csoda eladható.

A technológia nem más, mint egy láda jég, benne egy ventilátorral. Hihetetlenül hatékony és rentábilis! Megfejeli mindezt a blogger a következő kijelentéssel: "Attól pedig mindenkit óva intenék, hogy klasszikus légkondira szórja el a pénzét."

Ajánlom a klímagyártóknak, hogy készítsenek hasonló videókat, amelyekben a gányolt technológiát mutatják be, párhuzamosan saját termékükkel. A vásárló ebből ért: ez ennyivel olcsóbb, hatékonyabb, komfortosabb, energiatakarékosabb. Önmagában, mintegy kontraszt nélkül minden kicsit a levegőben lebeg. Ha már van negatív példánk (beillesztve a sörkollektor, az ion- és kavitációs kazán és társaik mellé), használjuk fel!

De van más is: Bangladesben egy férfi találta fel az úgynevezett zéró költségből előállítható hűtő eszközt. A képre kattintva megtekinthető a csoda:

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Antal | 2016. júl. 6.

Árnyékolásnak kiváló. :-) Így egy kedvezőtlenebb fekvésű ablak esetén valóban van hővédelmi jelentősége, tehát működik. Hajrá PET-palackosok!


Juhász István | 2016. júl. 5.

Éljen az uborkaszezon! A PET palackos bangladesi módszer videója: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i2NWr6bRKWU A videóban annyira tudományos adatok vannak, hogy 1:42-nél a két hőmérő különbsége láthatóan 10°C, de leírják, hogy 5°. (Nem is írja, hogy celsius, mert...)

Facebook-hozzászólásmodul