e-gépész online szaklap

Uponor Smatrix szabályozás a felületfűtéshez és -hűtéshez

2016. január 26. | e-gépész | |  0 |

A nagyobb hatékonyság kulcsa egy intelligens szabályozórendszer• Automatikus beszabályozás – nem kell kézzel beszabályozni a hidraulikai rendszert• Alkalmas hűtésre – páralecsapódás elleni védelem• Prémium felhasználói kényelem - t...

A nagyobb hatékonyság kulcsa egy intelligens szabályozórendszer

• Automatikus beszabályozás – nem kell kézzel beszabályozni a hidraulikai rendszert
• Alkalmas hűtésre – páralecsapódás elleni védelem
• Prémium felhasználói kényelem - távoli hozzáférési lehetőség

A Smatrix integrált szabályozó rendszer felületfűtéshez és -hűtéshez is alkalmas új termékcsalád. A sugárzó rendszerek előnyeinek maximális kihasználására kifejlesztett Smatrix rendszerrel az energia nagyobb hatásfokkal hasznosítható, miközben minden helyiségben biztosítható a megfelelő hőmérséklet. Az automatikus beszabályozási funkció révén akár 20%-os energiamegtakarítás is elérhető. Ha hűtésre is szükség van, akkor a rendszer biztosítja, hogy ne lehessen kondenzáció.
A szabályozó rendszer egyszerűen telepíthető, moduláris, vezeték nélküli megoldások is lehetségesek.

Míg a hagyományos hidraulikai rendszereket manuálisan kell beszabályozni ahhoz, hogy minden helyiségre a szükséges térfogatáram jusson, addig a Smatrix automatikus beszabályozási technológiája előrejelzi és beállítja a szükséges hőmérséklethez szükséges pontos energiamennyiséget. Ez akár 20%-os energiamegtakarítást is jelenthet a beszabályozatlan, helyiségenkénti szabályozás nélküli rendszerekhez képest, illetve szükségtelenné teszi az üzembe helyezés során történő beszabályozást is.

Igény esetén a Smatrix energiatakarékosan képes szabályozni a hűtési folyamatot is. A helyiségtermosztátokba integrált páratartalom-érzékelők révén a Smatrix szabályozó rendszer nagyfokú védelmet nyújt a páralecsapódás ellen. Ha egy szobában a páratartalom túlságosan megemelkedik, a hűtés automatikusan leáll, majd a veszély elmúltával ismét működésbe lép.

Egyszerű telepítés és prémium felhasználói kényelem

Az automatikus beszabályozás technológiájával, illetve hűtési funkcióval is ellátott Smatrix helyiségszabályozók lehetővé teszik az egyszerű, minimális kábelezést igénylő – vagy akár a vezeték nélküli telepítést is: a Smatrix Base a vezetékes rendszer; a Smatrix Wave vezeték nélküli rendszer; a prémium kategóriát pedig a Smatrix Wave PLUS jelenti, ami további kényelmi és rendszerfunkciókkal kibővített, vezeték nélküli változat.
„A Smatrix rendszerhez zónaszabályozók és előremenő vízhőmérséklet-szabályozók is tartoznak. Moduláris kialakításuk révén minden épülethez a megfelelő szabályozórendszert tudjuk biztosítani, mely mind a lakástulajdonosok, mind a kivitelezők és a tervezők igényeinek is meg tudnak felelni” – magyarázza Myles Quigley, az Uponor szabályozók termékmenedzsere. „A végfelhasználók az automatikus beszabályozási technológia eredményeképpen az optimális energiafelhasználás előnyeit élvezhetik. A kivitelezők rövidebb telepítési és üzembe helyezési idővel számolhatnak, a tervezők pedig a speciális igényeket is kielégítő, moduláris megoldások széles választékára támaszkodhatnak.”

A további kényelmi funkciókat és rugalmasságot biztosító Smatrix Wave PLUS érintőképernyős kezelőfelülettel, adattárolóval, teljes rendszerdiagnosztikai funkcióval, illetve az U@home alkalmazáson keresztüli távoli elérési lehetőséggel rendelkezik. Az U@home modul biztosítja a kapcsolatot a Smatrix Wave PLUS szabályozórendszer és az okostelefon, táblagép, vagy asztali számítógép között. Ez a helyiségtermosztátok kezelésének legkényelmesebb módja, mellyel a végfelhasználók a rendszerben előre beállított „Otthon” vagy „Házon kívül” hőmérsékletszintek között váltogathatnak igény szerint.

Moduláris megoldások bármilyen igényhez

A Smatrix termékcsaládhoz Space és Space PLUS típusú zónaszabályozók, Move és Move PLUS típusú előremenő vízhőmérséklet-szabályozók is rendelhetők. A zónaszabályozók egy meglévő fűtési vagy hűtési rendszert kiegészítő, további körrel való bővítéséhez készültek, míg az előremenő vízhőmérséklet szabályozók a víz hőmérsékletét a külső és belső levegő hőmérséklete szerint szabályozzák. A helyiségszabályozók, zónaszabályozók és előremenő vízhőmérséklet-szabályozók igény szerinti, rugalmas kombinálhatóságának köszönhetően a Smatrix termékcsalád bármilyen épület szabályozásához megfelelő megoldást tud nyújtani.
A Smatrix termékcsaláddal kapcsolatos további tudnivalókért látogassonel awww.uponor.huhonlapunkra.


Új Uponor Smatrix moduláris szabályozó rendszer felületfűtéshez és -hűtéshez kifejlesztve


A Smatrix szabályozó családdal akár 20 % energiát is megtakaríthat


Az U@home alkalmazás okostelefonon, táblagépen vagy PC-n keresztüli hozzáférést biztosít a felületfűtési és - hűtés rendszerekhez

(x)


Uponor

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul