e-gépész szaklap

Ionkazánok alkonya

Frissítve: 2015. október 20.

Hasznos volt Eddig 132 látogatónak tetszett

Jó két éve egy kis csoport alakult a VGF szaklap kezdeményezésére és a Koordinációs Szövetség gesztorlásával a gagyi, idézőjeles épületgépészeti termékek felderítésére és eltüntetésére. Most végre eredmény született az ionkazánok ügyében.

Mint a határozatból látható, a határozat már idén januárban megszületett, de a panaszos Koordinációs Szövetség csak most kapott értesítést róla.

Határozat

A mellékelt levél így szólt:

Tisztelt Zoltán Attila Úr!

Hivatkozva a Gazdasági Versenyhivatalhoz 2014. február 6-án benyújtott, és Felügyelőségünkzöz (2015. április 1-jétől: Pest Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya; a továbbiakban: Hatóság) áttétel útján beérkezett beadványára, melyben az Electric White System Global Kereskedelmi Kft. magatartása tárgyában fejtette ki panaszát, az alábbi tájékoztatást adom.

Hatóságom a beadvány alapján 2014. május 12-én eljárást indított az Electric White System Global Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Kondor Béla u. 30/A. 2. em. 5.) (a továbbiakban: Ügyfél) ellen, és adatszolgáltatásra hívtuk fel az Ügyfelet a kifogásolt termék ismertetőjében és a honlapokon feltüntetett állítások igazolása érdekében. Az Ügyfél válasza végül 2014. december 16-án érkezett meg Hatóságomhoz.

A megküldött dokumentumok áttanulmányozása után Hatóságom 2015. január 29-én meghozta a PEO/001/00705-2/2015. iktatószámú határozatot, amelyben az Ügyfelet az Electric White System (EWS) megnevezésű termékcsalád forgalmazásával megvalósított tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat megszüntetésére kötelezte. A határozatot mellékletként csatolom.

Az Ügyfél a határozatban foglaltaknak eleget tett, a beadványban megnevezett honlapok (www.ewskazan.hu és www.ewsglobal.eu) nem elérhetőek.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását, valamint elnézését kérem a megkésett tájékoztatásért.

Budapest, 2015. október  15.

Üdvözlettel:

XY
felügyelő
Pest Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Fogyasztóvédelmi Osztály

Ezzel párhuzamosan a VGF szaklap érintésvédelmi felülvizsgálatot végeztetett egy beépített Galan ionkazánon - az eredményről, mely szerint a Galan veszélyes, a lap novemberi számában olvashatnak.

Azért még ma is bőven lehet ionkazánt kapni (Zoltán Attila gyűjtése):

http://www.heattop.hu/ion-kazan

http://www.cu-technik.hu/index.php?nelement_id=10&product_id=602

De van, ahol már tudnak valamit, akik már megérezték a szél fordulását:

http://www.berilkazan.hu/maintenance.php

http://galan.hu/index.php/hu/?option=com_content&view=article&id=33

http://www.argep.hu/main.aspx?suche=ionkaz%C3%A1

Úgy tűnik, a szakmai és közmédiás kommunikáció, valamint a fogyasztóvédelmi jellegű bejelentések megtették a magukét.


Hasznos volt Eddig 132 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

 • Fázmán József

  2015. október 25 - 23:02:15
 • Felkészül: infrapanel!
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
 • Szakos Péter

  2015. október 27 - 21:57:27
 • Ionkazan kapcsan az elvekkel is problema van, viszont az infra panel onmagaban mint muszaki megoldas nem feltetlenul elvetendo. A gond minden esetben ott van ha a forgalmazofeltalalo hazudik. Az egyseg sugaru vegfelhasznalocsodavaro pedig el akarja hinni...
 • Ezzel a hozzászólással 3 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
 • Nyárády Győző

  2016. február 02 - 15:22:43
 • Adtunk ki ajánlatot egy úriembernek, aki az üzemeltetési költségekre kíváncsi, és kiderül, hogy eddig ionkazánnal fűtött. A levele egy gyöngyszem, ajánlom mindenkinek figyelmébe az ionkazános részt:

  Köszönöm szépen , az lenne még a kérdésem , van e olyan emberke aki ilyennel fűt, mennyit fogyasztott neki, konkrétan mennyi volt a villanyszámlája? Illetve milyen elektromos feltételek kellenek hozzá! Nekem ionkazánom van, átvágás az egész ......szóval az alap hálózatot már bővítettem , 15kw os a kazánom , de ha fűtök akkor nem főzhetek mert levágja az óránál , még bőviteni kellene , na már most olyan költségben van , hogy aaaaa kivágom az egészet , ráadásul kiderült , hogy életveszélyes a cucc!!!! Szóval mielőtt döntenék , szeretném látni mit tud a rendszer , melegre , melegvízre, klímára , illetve fogyasztásra , mert nem szeretném ha lezabálná a gatyámat !!!!
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
 • Kardos Ferenc

  2017. május 14 - 10:09:05
 • Fázmán úr látomása majdnem jó irányba mutatott!
  Előkerült egy újabb outsider - mint a nyomdatulajdonos Fehér úr az EWS-el - és őrülten nyomul a gyógyító sugárzással "rendelkező" intelligens fűtőfóliával. Mindezt persze aranyáron:-)
  Ő az első ember a fűtéstechnikában, aki céges kommunikációjában ezt írja: " füttés "
  No comment....
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: