e-gépész online szaklap

Carlieuklima sugárzó fűtőrendszerek a magyar piacon

2016. december 13. | támogatott cikk | |  0 |

Az Aerotrade Kft. képviseli Magyarországon az olasz Carlieuklima céget, amely elsősorban gáztüzelésű sötétsugárzókat és sugárzó hőszalagokat, valamint vízfűtésű sugárzóenyőket gyárt. Ezzel az Aerotrade az ipari fűtőberendezések teljes palettáját kínálja: a Carlieuklima berendezések egészítik ki a Robur gáztüzelésű hőlégfúvók és a Flowair vízfűtésű termoventilátorok által már megalapozott termékválasztékot.

A Carlieuklima egy modern üzleti vállalkozás, amely a fiatal és dinamikusan növekvő, sugárzófűtőrendszergyártóként a piacvezetők közé tartozó Euklima, és a veterán, az acélmegmunkálás illetve a légkondicionáló berendezéseket gyártó cégek beszállítójaként több évtizedes tapasztalattal bíró Carli Mario S.p.A. között létrejött stratégiai fúzió eredménye. A CARLIEUKLIMA vadonatúj központjaPordenone megyében (a Friuli-Venezia Giulia tartomány egyik virágzó iparvidékén), a fontanafreddai ipari parkban található. UNI EN ISO 9001:2000 minőségbiztosítással, a berendezések CE-engedéllyel való tanúsításával a Carlieuklima olyan vállalati filozófia útján halad, amely a legújabb technológiát a környezeti tudatossággal elegyíti abból a célból, hogy a nagy terek fűtésének és komfortjának legkülönfélébb és legegyedibb igényeit is ki tudja elégíteni. A nagyon széles termékpaletta gerincét a sugárzó fűtőrendszerek képezik, a koronaékszerek, amelyek a gondos kutatómunka és a célirányos tervezés eredményei.

Gáztüzelésű sugárzó hőszalag

A berendezés fűtőegységének lelke a folyamatos lángszabályozású, 23-220 kW fűtőteljesítményű Weishaupt-égő. Az égőt, a füstgázventilátort, a megfelelő szabályzó és biztonsági elemeket tartalmazó égőblokkot rendszerint kültéren, a fűtendő épület oldalfalán vagy tetején helyezik el, így nincs szükség kéményre, a helyiségen belül nincs gázvezeték és a karbantartás a gyártás megzavarása nélkül könnyen elvégezhető. Az előszerelt, 315 mm átmérőjű sugárzócsövek aluminizált acélból készülnek, és olyan speciális bevonatot kapnak egy szabadalmaztatott eljárással, amely megnöveli a helyiség felé lesugárzott teljesítményt. A sugárzócsövek felületi átlaghőmérséktete kisebb, mint az egyedi sötétsugárzóknál, így egyenletesebb hőeloszlást kapunk a fűtött térben. Adott határokon belül a sugárzócsövek tetszőleges, akár 200 m hosszú nyomvonalon is vezethetők.

Gáztüzelésű sötétsugárzó

A 13-44 kW fűtőteljesítményű egyenes vagy U-csöves sötétsugárzók 3,6,9,12 és 18 m hosszú kivitelben készülnek. A magas (91-92,%) hatásfokú berendezések sugárzócsövei különösen ellenállók a magas hőmérséklettel és a korrózióval szemben. A csövek felületi kezelése biztosítja a legmagasabb szintű, tartós emissziót. Az MSU sötétsugárzó osztott hővisszaverő tükrének két fele egymással szöget bezáróan elmozdítható, így a sugárzás jobban, precízebben irányítható.

Vízfűtésű sugárzóernyő

A 300, 600, 900 és 1200 mm szélességű sugárzóernyők 2,4 és 6 m hosszú, 2 vagy 3 fűtőcsöves kivitelben készülnek. A panelnek a sugárzócső körüli különleges kialakítása növeli a sugárzási teljesítményt. Kellemes, egyenletes hőérzetet biztosít. A teljesen zajmentes, karbantartást alig igénylő sugárzóernyő ideális megoldás lehet pl. sportcsarnokok, tornatermek vagy tűzveszélyes helyiségek fűtésére. (x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul