e-gépész online szaklap

Hőképalkotás csúcsminőségben

2015. szeptember 22. | e-gépész| |  0 |

Mostantól a SuperResolution minőség mindenkinek jár! A nagy keresletre való tekintettel a Testo úgy döntött, hogy a SuperResolution különleges felbontás-növelő szoftveres technológiát a testo 870 és 875i család minden hőkamerájába beépíti, így azoknak mostantól díjmentes alaptartozéka a SuperResolution felbontás.

SuperResolution technológia

A hőkamerák képalkotása általában a detektor méretétől függ, ez határozza meg, hogy egy hőkép mennyi képpontot tartalmaz. Minél magasabb a pixelszám, azaz minél több képpontból áll össze a kép, annál részletgazdagabb és annál könnyebben kiértékelhető kép készíthető.

A képpontok közötti távolságot, vagyis a hőkamera geometrikus felbontásátaz objektív és a mérendő felület távolsága is befolyásolja. A detektor pixelszámának növelése – a több képpont révén – a geometrikus felbontás javulását eredményezi, így a távolabbi objektumok is nagyobb részletességgel vizsgálhatók.

A felbontásnagyságot hagyományosan a kamera méretével és így árával lehetett megnövelni. A hőkamerák legjellemzőbb felbontástípusa a 160 x 120 és a 320 x 240 pixel felbontás. A Testo fejlesztésének köszönhetően azonban, a felbontás úgy duplázható meg, hogy a kamera mérte nem változik, és így az ára is kedvezőbb marad.

De hogyan működik ez a technológia?

A SuperResolution technológia az emberi kéz természetes mozgását használja ki: amikor a kamerával képet készít, valójában nem egy, hanem több felvétel készül, amit aztán a szoftver egyetlen, de így jóval nagyobb felbontású és pontosságú képé alakít át. Aspeciális algoritmus alapján kapott végleges kép minősége így egy osztállyal javul, azaz négyszer több pixel és 40%-al nagyobb geometriai felbontás érhető el általa. Így például, a
• 160 x 120 pixelből ->320 x 240 pixel, míg
• 320 x 240 pixelből ->640 x 480 pixel lesz.

Miért más ez a képalkotási eljárás?

A SuperResolution technológia nem hasonlítható össze az interpolálással, hiszen a Testo technológiájának használata során, a több kép készítése miatt, valós mérési eredményeket alapul véve történik a képalkotás.

Hogyan juthat hozzá Ön is a SuperResolution technológia előnyeihez?

További információk itt.

(A SuperResolution technológia,a mostantól forgalomba hozott testo 870 és 875i család hőkameráiba került beépítésre. ASuperResolution technológia, azonban egy szoftverfrissítéssel is aktiválható, így nemcsak az új, hanem a már megvásárolt hőkamerákra is rátölthető.)

(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul