e-gépész online szaklap

Bemutatkozik az AutoCAD 2016

2015. március 31. | támogatott cikk | |  1 |

Mindig izgalmas, amikor az AutoCAD egy újabb kiadása megjelenik! Az alábbiakban az AutoCAD 2016 legújabb, nagyszerű kiadásának legfontosabb funkcióiba nyerhetnek bepillantást.

Frissített (és sokkal jobb) revízióbuborékok

A múltbéli revízióbuborékok eltűntek. Próbálta már valamelyiket szerkeszteni? A négyszögletes, poligon, szabadkézi vagy objektumalapú revízióbuborékok létrehozása mostantól még egyszerűbb. A fogók sokkal érthetőbbek lettek, és a revízióbuborék formájára alakították őket. Ezekkel a fogókkal sokkal egyszerűbben módosíthatja revízióbuborékjait.

Létezik egy fantasztikus Módosítás opció is, amellyel új revízióbuborékot lehet rajzolni, valamint ki lehet radírozni a már létezők kijelölt részeit!

Méretezéssel kapcsolatos fejlesztések

Képzeljen el egy új MÉRET parancsot, amely pontosan tudja, mi jár a fejében – és a kurzor helyének alapján felismeri a különböző méretezési lehetőségeket! Így van – egy szellemi méretezési eszköz.

Bónusz: mostantól alapértelmezett fóliát rendelhet a méretekhez!

Szöveggel kapcsolatos fejlesztések

Az Autodesk felhasználói csoportok kívánságlistájának egyik kiemelkedő eleme az volt, hogy könnyedén bekeretezhető legyen a szöveg... A kívánság valóra vált!

Az új Szöveg bekeretezése opciót a Tulajdonságokban találja.

Van egy új tárgyraszter!

Előfordult már, hogy meg kellett találnia a geometriai középpontját egy objektumnak, például egy poligonnak vagy egy zárt vonalláncnak? Egészen eltérő lehet egy objektum „geometriai középpontja” és a „középpontja” is. Az AutoCAD 2016 új GKÖZ tárgyrasztere minden bizonnyal jól jön majd, és megtakaríthat vele néhány szerkesztővonalat.

(Figyelje csak meg a hozzá tartozó új jelet!)

További parancselőnézetek

Fél az elkötelezettségtől? Ha igen – akkor azt hiszem, megkedveli majd az évek során hozzáadott parancselőnézeteket! Ezek révén az eredményt még a parancs végrehajtása előtt megtekintheti. Az új, előnézettel rendelkező parancsok a következők: SIMÍT, RADÍR, NYÚJT, FORGAT és LÉPTÉK!

PDF-fejlesztések

Hosszú utat tettünk meg az AutoCAD PDF-funkciójával... kivéve, amikor a betűtípusokról beszélünk. Próbált már SHX-betűtípussal írt szövegekre keresni egy PDF-dokumentumban? Látni fogja, hogy valamennyi TrueType betűtípus, poligonná alakított szöveg, SHX-betűtípus ÉS Unicode-karakter kereshető az AutoCAD 2016 rajzaiból exportált PDF-dokumentumokban (bárcsak egy csettintéssel vektorizálhatnánk PDF-dokumentumokat!)

Kövesse figyelemmel az AutoCAD 2016 újdonságait bemutató cikksorozatunkat, hamarosan további funckiók bemutatásával jelentkezünk.

Tudta-e, hogy az AutoCAD 2016 azonnal, több vásárlási lehetőséggel érhető el? Választhatják az állandó licenc lehetőséget Maintenance Subscription szoftverkövetéssel vagy anélkül, illetve Desktop Subscription szoftverkövetést havi, negyedéves vagy éves használatalapú fizetési lehetőséggel. A rugalmas licenckezelésen túl a Desktop Subscription hozzáférést nyújt a legújabb frissítésekhez és kiadásokhoz, valamint közvetlen technikai támogatást és a fórumokon elsődleges támogatást biztosítanak a felhasználók számára.

Forrás: autodeskforum.hu
(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Zoárd | 2015. ápr. 2.

Már csak az árról kellene beszélni. Egy 3D szoftvercsomag gépésznek - mert természetes egy "csak" gépész 3D csomag nem bérelhető - egy munkahelyre 2900 EUR/év+ÁFA. Ez havi bruttó 100 eFt/hó szoftver költség. Az Acad 2016 nem bérelhető, ára bruttó 1,9 MFt, éves szoftverkövetés, bruttó 262 eFt, azaz rögtön első évben bruttó 2,12 MFt-t kell kifizetni. Ha öt év havi költségét veszem figyelembe, akkor ez havi bruttó 54 eFt-ba kerül. A 2D Acad LT valóban kedvező, de ez a szoftver családi ház kategóriáig alkalmas a tervezésre. Ennek havi bruttó bérlési díja 12 eFt/hó éves előfizetés esetén. Komoly 3D objektum orientált tervet csak a havi 100 eFt-os szoftverrel lehet elkészíteni. Most már csak az a kérdés, hogy ez hogy gazdálkodható ki a mai tervezési díjakból!

Facebook-hozzászólásmodul