e-gépész online szaklap

Megújult a Grundfos Hydro Multi-E kompakt nyomásfokozó sorozat

2014. november 7. | támogatott cikk | |  0 |

A Grundfos Hydro Multi-E nyomásfokozó rendszert kifejezetten épületgépészeti célokra fejlesztettük ki, legjellemzőbb alkalmazási területe az ivóvíz nyomásfokozás a több emeletes irodaépületekben, lakóházakban.A változtatható fordulatszámú szivattyúkkal szerelt nyomásfokozó telep képes biztosítani a szükséges nyomást, a rendszer teljesítményét a fogyasztói igényekhez igazítva, biztosítva ezzel a maximális komfortot a nap bármely szakában. A szivattyúk továbbfejlesztett kaszkád vezérlése és az új „Pipe-filling” vagyis csőhálózat feltöltő funkcióbiztosítja a csőhálózat maximális védelmét, a nemkívánatos nyomáslengésekkel szemben.

A Grundfos, a Hydro Multi-E rendszereket minőségi alapanyagokból készíti, összeszerelés után teszteli, majd használatra készen, kompletten szállítja vásárlóinak, így garantálva az elérhető legmagasabb minőséget. Az új SAVER motorokkal szerelt szivattyúk biztosítják a rendkívül felhasználóbarát működtetést, a rendszer munkapontja könnyedén beállítható az egyes szivattyúk kezelőfelületéről, vagy akár a Grundfos GO mobil alkalmazáson keresztül is. A rendszer elérhető 2-4 CR(I)E szivattyúval, vagy 2-3 CME szivattyúval szerelt változatban.

0,3-2,2 kW-ig terjedő motorteljesítmény tartományban, az új állandó mágneses motortechnológiával készült SAVER motorral szerelt szivattyúink garantálják azalacsony energiafogyasztást.

Főbb előnyök

- „Plug and pump” megoldás – A nyomásfokozó telepeket kompletten, alaplapra szerelve szállítjuk. A rendszert összeszerelés után teljes körűen tesztelik, Önnek csak csatlakoztatnia kell a berendezést a csőhálózatba és az elektromos hálózatba. A rendszer az alábbi elemeket tartalmazza:
o alaplap
o csövezés
o szelepek
o távadók
o vezérlés

- Felhasználóbarát – Intelligens berendezés, mely 2-4 fordulatszám szabályozott szivattyú kaszkád vezérlését automatikusan elvégzi.Egyszerű beüzemelés és működtetés,a teljes rendszer irányítása két gombbal elvégezhető.
A rendszer gombokkal, bármely szivattyúról az egész rendszer teljesítménye befolyásolható, vagy akár le is állítható. A szivattyú gombokkal az egyes szivattyúk kapcsolhatóak ki/be, illetve a Grundfos GO csatlakoztatása végezhető el velük.
A rendszer teljes funkcionalitása a Grundfos GO mobil alkalmazáson keresztül válik elérhetővé.

- Megbízhatóság – A Grundfos CRE/CRIE és CME szivattyúk közismertek megbízhatóságukról és hosszú élettartamukról.

- Multi-master funkció (0,3-2,2 kW) – Minden nyomásoldali távadóval szerelt szivattyú alkalmas a master funkció betöltésére a rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a rendszer tovább működhet, akkor is ha egy, vagy több szivattyú, vagy távadó meghibásodik. A rendszerben egyidejűleg mindig csak egy szivattyú lehet master, ennek meghibásodása esetén, automatikusan a következő távadóval szereltszivattyú tölti be a master szerepkört. Összehasonlítva más rendszerekkel, ahol csak egy távadó van beszerelve, az új Hydro Multi-E kimagaslóan megbízható megoldást képvisel.

- Redundáns távadó (0,3-2,2 kW) –Egy telep megbízhatósága jelentősen növelhető redundáns távadó beépítésével. A Grundfos Hydro Multi-E nyomásfokozó telepek gyárilag 2 távadóval szereltek.

- Kommunikációs képesség –A berendezés a beépíthető CIM kommunikációs modulok segítségével, a leg elterjedtebb épületfelügyeleti rendszerhez illeszthető. A beépített szivattyúk számától függetlenül elegendő egy CIM modult beépíteni.

- Csőhálózat feltöltő funkció – Lehetővé teszi a rendszer „lágy indítását”,kíméli a csőhálózatot és az elektromos hálózatot egyaránt.
Bekapcsolás után a rendszer csak egy szivattyúval indul el, amíg a meghatározott nyomást el nem érjük. Ezután fog a teljes rendszer üzembe állni a kívánt üzemi nyomás folyamatos biztosítására. Ez a funkció használható továbbá a csőhálózat szivárgásának jelzésére is, mivel ha a feltöltés ideje az az elvártnál hosszabb, az csőtörésre utalhat.
A funkció a Grundfos GO felületén keresztül állítható be.

Teljesítménytartomány CR(I)E szivattyúval

Teljesítménytartomány CME szivattyúval

(x)

Grundfos Hungária Kft.
www.grundfos.hu

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul