e-gépész szaklap

A tanúsítványok ellenőrzéséről

Frissítve: 2014. augusztus 26.

Hasznos volt Eddig 81 látogatónak tetszett

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara felhívja a tanúsítók figyelmét arra, hogy a 2013. január 1. után Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft. elektronikus rendszerén keresztül benyújtott energetikai tanúsítványok ellenőrzése megkezdődött.

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 38/C. § a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarát bízta meg független ellenőrzési rendszer működtetésével az energetikai tanúsítványok tekintetében.

A 2014. januártól készült tanúsítványokra a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 44. § (5) pontja a következőket mondja ki:

• „A területi kamara titkára megtiltja a szakmagyakorlási tevékenység folytatását és ezzel egyidejűleg törli a tevékenységet folytató szakmagyakorlót a névjegyzékből, ha… i) ha az 176/2008 (VI. 30.) kormány rendelet  9/A. §-a szerinti ellenőrzés során a független ellenőrző szervezet megállapítja, hogy az energetikai tanúsító tanúsítvány két besorolással eltér a tényleges értéktől.

• 45. § (2) Ha a szakmagyakorlási tevékenység folytatásának megtiltására és ezzel egyidejűleg a névjegyzékből való törlésre a 44. § (5) bekezdés e), f) és i) pontja alapján került sor, a szakmagyakorlási tevékenységet végző személy a határozat jogerőre emelkedésétől számított három éven belül a névjegyzékbe nem vehető fel.”

A névjegyzékbe való visszavételt a Kamara újabb jogosultsági vizsga letételéhez köti.

További információk itt

Kapcsolat
Kérjük, észrevételeit az epuletenergetika@mmk.hu e-mail címre küldje, vagy a cikk alatt jelezze.


Hasznos volt Eddig 81 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

(Még nem érkezett hozzászólás.)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: