e-gépész szaklap

Épületenergetikai és Épületenergia-hatékonysági Szakosztály

Frissítve: 2014. augusztus 28.

Hasznos volt Eddig 203 látogatónak tetszett

Az Épületenergetikai és Épületenergia-hatékonysági Szakosztályt a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti, Energetikai, Elektrotechnikai és Épületvillamossági, valamint Építési szakmai tagozatai alapították. A Szakosztály az Épületgépészeti Tagozaton belül működik.

A Szakosztály célja az épületenergetika ügyének összefogása, szakmai fórum megteremtése, közös álláspont kialakítása vitás szakmai kérdésekben, kommunikáció és érdekképviselet a szakpolitika felé. A Szakosztály részletes feladatai itt olvashatók (link).
link:

A Szakosztály feladatai különösen: ITT

Tagság

Minden MMK kamarai tag jogosult szakosztályi tagságra. A tagság biztosítja a Szakosztály munkájában való részvétel lehetőségét. Tagjaink e-mailben értesítést kapnak rendezvényeinkről, aktuális információkról, jogszabályi változásokról. A tagság bekapcsolódási lehetőséget biztosít a szakmai műhelymunkába is. Ennek egyik formája az e-gépész honlapon belül működő „Szakmai műhely” levelező fórum, de a rendezvényeinken lehetőség van személyes véleménynyilvánításra is.

A tagok szavazati joggal rendelkeznek, melyet az évente legalább egyszer megtartott taggyűlésen gyakorolhatnak. A Szakosztály elnökségét is a tagság választja.

A Szakosztály tagjai jogosultak hivatalos irataikban tagságuk tényét feltüntetni.

A tagság ingyenes, de nem automatikus. A kamarai tag egyidejűleg több szakmai tagozatnak is tagja lehet.

A jelentkezés e-mailben történik az epuletenergetika@mmk.hu e-mail címen. A jelentkezéshez küldje el elektronikus üzenetben nevét, e-mail címét, kamarai számát, valamint opcionálisan cégnevét és értesítési telefonszámát.

Pártoló tagság

Nem MMK tagok számára is biztosítjuk a Szakosztály munkájába való bekapcsolódás lehetőségét tekintve, hogy fontosnak tartjuk az épületenergetika átfogó képviseletét. Erre a pártoló tagság biztosít lehetőséget. Pártoló tag bárki lehet, aki tevékenységét az épületenergetikai és energiahatékonyság területén végzi. A pártoló tagoknak nincs szavazati joga, de a teljes jogú tagság legtöbb előnyét élvezheti.

A tagság ingyenes, de nem automatikus.

A jelentkezés e-mailben történik az epuletenergetika@mmk.hu e-mail címen. A jelentkezéshez küldje el elektronikus üzenetben nevét, e-mail címét, kamarai számát, valamint opcionálisan cégnevét és értesítési telefonszámát. Tüntesse fel azt is, hogy „pártoló tag”.


Hasznos volt Eddig 203 látogatónak tetszett

Nyomtatható változat

Hozzászólások:

 • Sümeghy Péter, Energotrade

  2014. szeptember 03 - 10:57:59
 • én nem tudtam jelentkezni... :(

  a megadott e-mail cím nem létezik. Remélem hogy kapunk értesítést az elkészültéről.
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
 • Csoknyai Tamás

  2014. szeptember 03 - 15:49:49
 • Köszönjük a jelzést.
  Kiderült, hogy a levelezőrendszer leállt egy sajnálatos rendszerhiba miatt.
  Teljesen új szervert kellett üzembe helyezni, és a mentés visszaállítása többé-kevésbé sikerült és még folyamatban van.
  Sajnos néhány levél valószínűleg el is veszett.
  Most már működik, teszteltem.
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
 • Kerling Attila

  2015. december 23 - 15:28:58
 • Javasolnám a szakosztálynak az EHAT törvény és végrehajtási rendelete véleményezését.Ma már a MEKH is rájött, hogy ez a törvény dilettáns, betarthatatlan és káros, ezért módosításra szorul.
  El kellene érnünk, hogy a törvényhozók kikérjék véleményünket, ellenkező esetben, ilyen és ehhez hasonló minősíthetetlen törvények születnek.
  Egyetértés esetén szívesen leírom véleményemet.
 • Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
  (Az egyetértéshez be kell jelentkezni)

Hozzászólok a cikkhez:

Új hozzáférés:

Regisztrálok

Meglévő hozzáférés: