e-gépész online szaklap

Zehnder, a lakótérszellőzés szakértője

2014. augusztus 13. | támogatott cikk | |  0 |

A Zehnder története a XIX. században motorbiciklik gyártásával kezdődött a svájci Granichen-ben. 2014-ra a Zehnder egy több földrészen sikeres vállalatcsoport, radiátorok, sugárzóernyők, és szellőztető rendszerek gyártásával foglalkozik. Olyan, nemzetközileg jól ismert márkák tartoznak a cégcsoporthoz, mint a PAUL (hővisszanyerő gépek), a Runtal, az Acova (design radiátorok), és természetesen a Zehnder. Évek óta kétszámjegyű növekedéssel, a Zehnder vállalatcsoport mára a nyugat-európai piacvezető komfort szellőztető rendszer gyártója.

A vállalat 2008 óta működtet magyarországi képviseletet. 2010 óta a magyar piacon is hozzáférhetők a hővisszanyerős szellőztető rendszerek Zehnder márkanév alatt. 2014-től a PAUL hővisszanyerő gépek forgalmazásával is foglalkozik. A passzívház tervezésben-építésben járatosak tudják, hogy a Paul Novus 300 gép a hővisszanyerő gépek piacán kiemelkedő helyet foglal el: ez a legmagasabb hatásfokú, legalacsonyabb energiafogyasztású gép egyben.

A Zehnder a komfortszellőzés (lakótér szellőzés) legszélesebb kínálatát nyújtja a nagy légszállítású hővisszanyerőktől a kis fürdőszoba ventilátorokig. A vállalat innovációs tevékenységére két jó példa a vízzel mosható lemezes entalpia hőcserélő, és a talaj-folyadék hőcserélő (Comfofond-L).

A tervezők és kivitelezők munkáját számos eszköz segíti a dwg formátumú termék rajzoktól kezdve az online kalkulációs szoftverekig.

A komfort szellőzés műszaki ismereteit a leghatékonyabban a csehországi oktatóbázison lehet elsajátítani. Az oktatás ingyenes, a magyarországi képviselet várja a képzés iránt érdeklődő tervezőket, kivitelezőket. (x)

A képzésről részletes információ itt: http://comfosystems.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=56:oktatas-csehorszagban-2014&catid=11:kapcsolat

Magyarországi Kereskedelmi Képviselet kontakt:
Tóth István
Telefon: 30-268-7010
Email: istvan.toth@zehndergroup.com
Web: www.comfosystems.hu

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul