e-gépész online szaklap

A fogyasztó tudatosságra nevelése

2014. január 16. | e-gépész | |  1 |

Sajnos tény, hogy az átlagcivil nagyon képzetlen épületgépészetileg, ezért minden, az ő tájékoztatását célzó kezdeményezést szívesen fogadunk. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság játékos-tréfás energiaracionlizáló oldala azért felvet néhány kérdést, rögtön például azt, hogy ki készítette.

A http://nfhokosotthon.hu/nyitolap-hu oldalon található játéknak van felnőtt és gyerek változata is, mi az előbbiből szemezgettünk. Néhány megjegyzés: Rendben, hogy az épületgépész szakma által nem jó módszernek tartott rezsicsökkentés itt is méltatásra kerül, de a lakás légellátásáról nem történik említés, míg persze ablakcseréről igen, hogy az esővíz-felhasználásnál a WC-öblítés vagy más gépészet szóba sem kerül, és hogy az ágyneműválasztás központi téma, míg az épületgépész tervezőt vagy bármilyen szakembert meg sem említenek. Persze a magyar ember mindig elégedetlen, a lényeg, hogy történt valami.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Fázmán József | 2014. jan. 21.

Ebből is látszik, hogy nagyon nem jó az épületgépészet és tágabb értelemben a mérnöki munka marketingje és ez sajnos a kamaránkra is igaz. Mindezen sokat "lendített" legutóbbi állásfoglalásunk is, melynek folytán sikrült ellenséggé tenni az ország kb. felét. Ez van, ha egy szakmai szervezet beleártja magát a politikába.

Facebook-hozzászólásmodul