e-gépész online szaklap

Hydro Kit

2012. május 22. | támogatott cikk | |  0 |

A nagy teljesítményű, magas hatásfokú és környezetbarát megoldásokat kínáló LG Hydro Kit Magyarországon elsőként az LG Klíma Akadémiáján üzemel.

A fejlett hőszivattyús és az innovatív, Inverteres technológiának köszönhetően az LG Hydro Kit akár 77% energiát képes megtakarítani egy hagyományos gázkazánhoz képest. A Hydro Kit másik fontos előnye, hogy kifejezetten környezetbarát HVAC megoldásnak tekinthető, hiszen az energiatöbbletet termelő fűtéshez és háztartási melegvíz-ellátáshoz a környezet levegőjét használja fel megújuló energiaforrásként.

A Milánóban megrendezett idei Mostra Convegno Expocomfort (MCE) elnevezésű épületgépészeti kiállításon Percorso Efficienza & Innovazione (Hatékonyság és Innováció) termékdíjban részesített új LG Hydro Kit a hagyományos fűtési alkalmazásokhoz képest hatékonyabb megoldást nyújt melegvíz-ellátásra és padlófűtésre is.

A Hydro Kit több energiát takarít meg a hagyományos elektromos, vagy fosszilis üzemanyaggal működő fűtési rendszerekhez képest, lehetővé téve az üzemeltetési költségek és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését is. Mindezeken túl az LG rendszere magas fajlagos fűtési teljesítménnyel (COP) rendelkezik (akár 4,2).

A Hydro Kit fűtéshez és háztartási melegvíz-ellátáshoz szükséges energiát a környezet levegőjéből nyeri megújuló energiaforrásként. Ennek a technológiának eredményeként a Hydro Kit jelentős csökkenést mutat a szén-dioxid-kibocsátás terén is: akár 51%-kal kevesebb káros anyagot bocsát ki, mint egy hagyományos gázkazán. A Hydro Kit egyidejűleg több hőszivattyúhoz köthető, amelyek a levegőből, vízből és talajhőből nyerik a környezetbarát rendszerhez szükséges zöld energiát.

A magas hőmérsékletszintű Hydro Kit kiemelkedően jó hatásfokkal működik, az Inverteres, kétfokozatú kompresszor technológiája révén a fűtési teljesítmény igény 100%-át nyújtja 80˚C-os melegvíz-ellátást biztosítva, még -15 ˚C-os külső hőmérséklet esetében is. A környezet levegőjéből történő hő kinyerésével majd annak a fűtésnél és melegvíz-ellátásnál való felhasználásával a Hydro Kit további 15%-os energia megtakarítást tesz lehetővé.

„Számos áttörést jelentő technológiának köszönhetően (mint például a hővisszanyerő rendszer) a Hydro Kit egy kiváló példa arra, hogy növelhetjük életminőségünket, miközben ezzel egyidejűleg csökkentjük az energiafelhasználást és védjük a környezetet is.” – nyilatkozta Kamgyu Lee, az LG AE System légkondicionáló üzletágának alelnöke.

A Hydro Kit már tesztelhető az LG Klíma Akadémiáján.

Az LG Klíma Akadémiáján már a hallgatók rendelkezésére áll a legelső Magyarországon üzemelő Hydro Kit. Ez a Hydro Kit egy MULTI V III kültéri modulból és 11 beltéri egységből álló rendszerhez csatlakozik. Mindez lehetővé teszi a szimulációt, a rendszer működésének vizsgálatát. Gyakorolhatók a beállítások, sőt a rendszer PC-vel is ellenőrizhető. Az LG Klíma Akadémián e tárgyban is folynak továbbképzések, melyekre az LG Electronics minden szakmai érdeklődőt hív és vár.

LG Electronics Magyar Kft.

Fejes Judit
AE Marketing
e-mail: judit.fejes@lge.com

tel.: +36-1-455-6060
mobil: +36-30-433-8594
fax: +36-1-455-6066
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul