e-gépész online szaklap

Mérnök Klub indult a FŐTÁV Zrt.-nél

2011. december 12. | e-gépész | |  0 |

A FŐTÁV Zrt. és a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ) november 29-én, a FŐTÁV Zrt. Márvány termében közös Tervezői Klubot szervezett azzal a céllal, hogy a FŐTÁV Zrt. stratégia terveinek teljesítéséhez szükséges mérnöki, tervezői kapacitás a MÉGSZ közreműködésével növekedjen, és hozzájáruljon a fogyasztói elégedettség és a távfűtés hírnevének javításához.

A rendezvény előadásait több, mint 50 résztvevő – döntően tervezők – hallgatták meg.

A Tervezői Klubot Gyárfás Attila, a MÉGSZ budapesti elnöke nyitotta meg, majd Fekete Csaba, a FŐTÁV vezérigazgatója köszöntötte a megjelent kollégákat. Fekete Csaba ismertette a FŐTÁV Zrt. fenti célokat szolgáló stratégiai terveit. Eszerint a FŐTÁV a jövőkép megvalósításának intézkedéseit két szakaszra bontja. Az első egy stabilizációs szakasz (2014-ig), amikor a környezeti feltételek negatív hatásait igyekeznek ellensúlyozni és a távhőpiacot legalább megőrizni. A második szakasz a fejlődési, bővítési szakasz (2018-ig), amikor a versenyképesség, az ügyfél-elégedettség növelése és a távhőpiac bővítése a cél.

Az első előadást Metzing József, a FŐTÁV Zrt. vezető tanácsadója tartotta, A távfűtés jelene és jövője címmel. Prezentációjából az alábbi lényeges ábrát emeltük ki.

A hőközpontok tervezési szempontjait Némethi Balázs a FŐTÁV Zrt. rendszerirányítási csoportvezetője mutatta be. Tanulságos előadásában felhívta a figyelmet a távfűtési rendszerek hőellátó (primer) és fogyasztói (szekunder) oldalának energiahatékony és biztonságos összekapcsolásához szükséges követelményekre.

A távfűtés támogatása szerepel a Kormány jövőbeni tervei között. A hőtermelés költségeinek csökkentése és a hő energiahatékony felhasználása, a fogyasztó rendszerek korszerűsítése az ország energiastratégiai terveinek megvalósítását szolgálja. Erre tekintettel a FŐTÁV és a MÉGSZ megállapodott, hogy együttműködésüket a közös cél elérése érdekében elmélyítik. Rendszeresen szerveznek közös Tervezői Klubokat, ahol a távfűtéssel eddig nem foglalkozó épületgépészek megszerezhetik a távfűtés korszerűsítéséhez, bővítéséhez szükséges ismereteket. Mindnyájan reméljük, hogy ezzel megnyílik egy új piac az egész szakma számára!

A Főtáv Zrt. együttműködéséről biztosította a MÉGSZ-et, és tervezői, valamint egyéb távhőszolgáltatásba való csatlakozással kapcsolatos kérdések megválaszolására felajánlotta az uzletiertekesites@fotav.hu címet.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul