e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/15 (2017-04-11)

Vissza
 

E heti témáink:

Eltérés a szabványoktól
Pécsen, a Pollack Expo egyik előadása után élénk vita alakult ki arról, hogy a szabványtól való eltérést ki vagy mi igazolhatja, úgymond ratifikálhatja. Vagy féltucat variáció felmerült, várjuk olvasóink véleményét.

Grundfos MAGNA3
Intelligens szivattyúk fűtéshez, hűtéshez, hőszivattyús és használati melegvíz-rendszerekhez. (x)

A tervezett avulás úttörője, az izzólámpa
Az összeesküvés-elméleteknek azért sokszor van alapjuk: A Phoebus nevű nemzetközi izzólámpakartell a villanykörtegyártás szabályozása és a világpiac felosztása céljából jött létre 1902-1903-ban. Tagja volt az összes fontosabb európai és amerikai izzógyártó cég, sőt az ázsiai és afrikai gyarmatok gyártói is.

Gázkonvektor vezérlése digitális termosztáttal
Az ionkazánok, gázmágnesek és nagy belső energiájú vizek világában minden új technológiával, ami „megváltást” ígér, foglalkozunk. Legutóbb egy olyan megoldásra bukkantunk, amely régi konvektorok hőmérséklet-szabályozására ad alternatívát, ígérete szerint. Várjuk olvasóink véleményét!

Hírek, újdonságok, események:

Zeparo Cyclone
Átfogó termékválaszték az iszap és a magnetit leválasztására hűtési és fűtési rendszerekben. Az alkalmazási lehetőségek sokfélesége, valamint a moduláris felépítés egyedülálló. A Cyclone technológia új szintre emeli az iszapleválasztás hatékonyságát.

Hungarotherm Nagydíj a Hajdu Air HR-nek
A szellőzés kategóriában a magyar gyártó egyhelyiséges hővisszanyerő-szellőztető berendezése győzött.

Új Siemens animációk 2.
A teljes Synco 700 kínálat áttekintése, beleértve a hőközponti berendezések szabályozását, helyiség automatizálást és a távoli működtetést, kezelést.

Totó a többi épületgépészről, 12. kérdés
Szakmai kérdéseket teszünk fel. Önök szerint a tervezők és szerelők hány százaléka tud rá válaszolni helyesen? Íme a 12. érdekes kérdés.

DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás
Április 19-20.
A hagyományos visegrádi konferencia, rendszerüzemeltetés, gázmérés és gázfelhasználás témakörökben.

Korszakváltás az energiahatékonyságban, Budapest
Május 11.
Mi változik egy építkezés vagy felújítás kapcsán az energetikai sztenderdek szigorítása miatt? A Magyar Energiahatékonysági Intézet műszaki építési ellenőröknek, beruházás-lebonyolítóknak, felelős műszaki vezetőknek, építésügyi műszaki szakértőknek szóló szakmai képzéssorozata.

IX. REHAU szakmai nap
Május 31.
Komfort, gazdaságosság, értékteremtés: lakóépületek építése. Meghívott előadóink: Ditróy Gergely, ingatlandivízió vezető, Portfolio Csoport; Terjék István, ügyvezető, TRX Consulting Kft.; Benyáts András, épületgépész tervező, B&M2007 Kft.; Dr. Kistelegdi István DLA, egyetemi tanár, kutatásvezető, PTE PMIK Energiadesign Tanszék.

Vissza