e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/12 (2017-03-22)

Vissza
 

E heti témáink:

Közép-európai energiatudatosság
Egy a térségünkben végzett vizsgálat újra megerősített abbéli hitemben, hogy a termosztátokat és egyéb szabályozókat, KNX-eszközöket gyártó vállalatoknak Magyarországra speciális taktikát kellene kitalálniuk.

Hamarosan nyit a CONSTRUMA csokor, regisztráljon már ma!
Már elindult a regisztráció a szakmai látogatók számára a kiállítás honlapján, az idei konferencia programmal együtt, mely folyamatosan frissül majd. (x)

Hűtőfólia
Általában kétkedve, de mindig megpróbálunk beszámolni a különféle korszakalkotó találmányokról, melyek az épületgépész szakmát érinthetik. Most egy olyan fóliáról olvashatunk, amely egyrészt visszaveri a napból érkező sugarakat, másrészt összegyűjti az épület hőjét, átalakítja azt, és kisugározza, fölöslegessé téve a gépi hűtést.

Az Év Falai és Tetője pályázat
Kiírták az Év Háza pályázat 2017 pályázatot, amely többszöri épületgépész felhívás ellenére is csak építész-dizájner megmérettetés maradt. Ha nincs, avagy nem szempont a komfort megteremtője, az épületgépészet és -villamosság, akkor pedig Év Házáról szó sem lehet, legfeljebb Látványosan Összerakott Falak és Tető-ről.

Hírek, események:

Új Képes Siemens Katalógus-Árlista 2017
Az új Katalógus termékcsoportonként rendszerezve tartalmazza az épületgépészeti rendszerek automatizálásához elérhető Siemens termékeket, ezen belül az elmúlt időszakban megjelent számos termékújdonságot.

HAJDU Meghívó a Hungarotherm 2017 kiállításra
A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. tisztelettel meghívja Önt 2017. április 5. és 9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM 9. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma és szanitertechnikai szakkiállításra.

Totó a többi épületgépészről, 11. kérdés
Szakmai kérdéseket teszünk fel. Önök szerint a tervezők és szerelők hány százaléka tud rá válaszolni helyesen? Íme a 11. érdekes kérdés.

Ismét REHAU Friday szerelői akciók
2017. március 24-én, pénteken újra jelentkezünk egynapos különleges akciónkkal. Ezen a pénteken egyes REHAU termékek listaárait 24%-kal csökkentjük.

REHAU AKADÉMIA
Március 29.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Hív a Duna
Április 2.
Az evezős évadnyitón, 27. gróf Széchenyi István Emlékversenyen Denk András védnökségével újra megrendezésre kerül a céges futam, melyre szeretettel várják az épületgépész egységeket.

Épületgépészeti szakmai továbbképzés a Construmán
Április 5.
Épületek nyári hőterhelésének energetikai vizsgálata.

Energiatudatos komfort
Április 12.
Légkezelőkről az új ErP fényében; légkezelők energiahatékony felújítása; Mindent a laborszellőztetésről, a helyiségnyomás-szabályozás demonstrálása; Komplex tűzvédelmi megoldások; A legújabb Schako fejlesztések az anemosztátoktól a térfogatáram-szabályozókon át a padlókonvektorig; Anemosztátok sugárképének vizualizálása, füstpróbás laborbemutató.

DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás
Április 19-20.
A hagyományos visegrádi konferencia, rendszerüzemeltetés, gázmérés és gázfelhasználás témakörökben.

Vissza