e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/11 (2017-03-14)

Vissza
 

E heti témáink:

Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján megjelent a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló tervezet. A javaslat jelenleg a társadalmi egyeztetés szakaszában van. Néhány érdekes gondolatot kiemeltünk.

Galletti termékek frissítése a Terc Költségvetés-készítő és Kiíró Programrendszerben
A 2017. I. félévi frissítésben aktualizálásra kerültek a GALLETTI által gyártott berendezések típusai és listaárai. A frissítés időszerű volt, hiszen az elmúlt egy-két évben az élvonalbeli olasz gyártónál számos új, emelt hatékonyságú berendezés jelent meg a termékpalettán. (x)

Mennyi is a szilárdtüzelés részesedése a porszennyezésből?
A közmédia szerint 70%, és valóban, létezik ilyen szám. Csakhogy, és ez nincs kommunikálva, míg a PM2,5-nél reális ez a szám, addig a PM10-nél nem, és nem rakható az összes szennyezés a kályhák nyakába, mert a számok mögött a háztartási tüzelés mellett ott van a közületektől az avarégetésig sok minden.

Kandalló és e-napló
Az e-napló nem olyan régi találmány, hogy ne merülnének fel kérdések vele kapcsolatban. Most egy olvasónk, egy kandallóépítő mester várja a kollégák segítségét, tanáccsal, ötlettel.

Cadwatt
A program segítséget nyújt az épület hőveszteség-számításában és az értékek megjelenítésében a terveken, továbbá a változások egyszerű aktualizálásában. A program regisztráció után ingyenesen letölthető.

Hírek, események:

Töltse le a Danfoss Fűtés termékek 3D modelljét egyszerűen
A Danfoss Fűtés örömmel jelenti be új együttműködését a Progman céggel, amely a Building Information Modelling (BIM) megoldásairól híres.

Aermec NRB folyadékhűtők már csőköteges hőcserélővel is
Az AERMEC méltán népszerű scroll kompresszorral szerelt léghűtéses NRB folyadékhűtő és NRBH hőszivattyú sorozata mostantól csőköteges elpárologtató hőcserélővel is elérhető. Természetesen a lemezes hőcserélővel szerelt változatok továbbra is elérhetők.

Mi köze az ultrahangnak és a Dolgok internetének (IoT) a szellőzéshez?
Egyre nő az igény új, a levegő minőségét optimalizáló és egyúttal az épületek energiafogyasztását csökkentő technológiák iránt. Itt lép be a képbe az ultrahang és a Dolgok internete (IoT).

Ismét REHAU Friday szerelői akciók
2017. március 24-én, pénteken újra jelentkezünk egynapos különleges akciónkkal. Ezen a pénteken egyes REHAU termékek listaárait 24%-kal csökkentjük.

REHAU AKADÉMIA, tervezői előadás
Március 22.
Miért fontos az ivóvízhigiénia és a csendes lefolyóhálózat lakóépületekben? Ivóvízhálózatok és lefolyórendszerek méretezései.

REHAU AKADÉMIA
Március 29.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Hív a Duna
Április 2.
Az evezős évadnyitón, 27. gróf Széchenyi István Emlékversenyen Denk András védnökségével újra megrendezésre kerül a céges futam, melyre szeretettel várják az épületgépész egységeket.

Hungarotherm
Április 5-9.
Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás.

Épületgépészeti szakmai továbbképzés a Construmán
Április 5.
Épületek nyári hőterhelésének energetikai vizsgálata.

DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás
Április 19-20.
A hagyományos visegrádi konferencia, rendszerüzemeltetés, gázmérés és gázfelhasználás témakörökben.

Vissza