e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/10 (2017-03-07)

Vissza
 

E heti témáink:

2017-es továbbképzési témák
2017-ben is kötelező egy szakmai napon részt venni a tervezői jogosultság meghosszabbításához. Cikkünkben megtalálhatók az Épületgépészeti Tagozat témái, illetve az Épületgépészeti Tagozat által elfogadott rokonszakmai képzések. Lehet választani!

Az új SensAir, forradalmi klímaelválasztás a Biddle-től
Az új SensAir komfort-légfüggönnyel Biddle ismét új mértéket állított fel a klímaelválasztás területén. Nincs még egy légfüggöny, amely ilyen magas komfortot ilyen takarékos energiafelhasználással egyesít – és ezt folyamatosan nyitott ajtók mellett. (x)

Rendszerterv, kiviteli terv
A kollégákat egyre több építész tervező és adott esetben építtető keresi meg azzal a kéréssel, hogy készítsék el nekik a az épületgépész rendszertervet, ami kötelező része az egyszerű bejelentéshez szükséges dokumentációnak, viszont az építész már nem csinálhatja meg, mint régen. Egy az épületgépészek számára is nagyon tanulság levelet kaptunk villamos kollégától.

Alacsony hőmérsékletű radiátorok hőleadásának növelése a hőátadási tényező módosításával
Ha a meglévő fűtőtesteket megtartják, akkor a lecsökkent teljesítményhez legegyszerűbb alacsonyabb vízhőmérséklettel üzemelő rendszert illeszteni. A kisebb teljesítmény azonban a rendszer rugalmasságát is rontja, egy csökkentett fűtési időszak után hosszabb ideig tartó felfűtést eredményez. Ötletként felmerült, hogy a teljesítményt adott hőmérséklet mellett a hőátbocsátási tényező időszakos növelésével lehetne növelni.

Hírek, újdonságok, képzések:

Lindab méretező szoftverek
A Lindab régóta nagy hangsúlyt fektet a tervezők, kivitelezők támogatására, ezért hosszú évek óta méretező szoftvereket fejleszt. Mutatjuk, hogy milyen típusok közül választhat. (x)

HerzCON: Új dimenzió a fan-coilok bekötésénél
A készülék nyomásmentesített szabályozást tesz lehetővé teljes szelepemelkedés mellett és nyomásingadozásoktól függetlenül, miközben állandó térfogatáramat szavatol a fogyasztóknál, ezzel garantálva a fűtési rendszer kimagasló energiahatékonyságát. (x)

Néhány lépéssel jó néhány változás
Több stílus és funkcionalitás a fürdőszobában: A renoválás költségei a modern és intelligens épületgépészeti megoldásoknak köszönhetően szintén alacsonyan tarthatók. (x)

3 akciós termék 3 hónapon keresztül
A 3×3 RAUPIANO akció során három termék három hónapon keresztül különösen kedvező áron vásárolható meg nagykereskedő partnereinknél. (x)

Új VRF kültéri egységek AERMEC-től
Megújultak az AERMEC MVA-S típusú VRF rendszerének kültéri berendezései.

REHAU AKADÉMIA, tervezői előadás
Március 22.
Miért fontos az ivóvízhigiénia és a csendes lefolyóhálózat lakóépületekben? Ivóvízhálózatok és lefolyórendszerek méretezései.

REHAU AKADÉMIA
Március 29.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Vissza