e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/9 (2017-03-01)

Vissza
 

E heti témáink:

Konzultáció: kérjük az Ön véleményét is!
A Magyar Mérnöki Kamara kéri az Önök véleményeit és tapasztalatait a lakóépületek építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016-os számú kormányrendelettel kapcsolatban.

A CONSTRUMA csokor teltházas lesz áprilisban
A kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM kiállítás, az épületgépészeti szakma csúcsrendezvénye a CONSTRUMA otthonteremtési kiállítási csokor részeként április 5-9. között kerül megrendezésre. (x)

Képlet a klímaváltozásra
Most először a klímakutatás történetében tudósok egy csoportjának sikerült matematikai egyenlettel leírnia, hogy mekkora hatással van az emberi tevékenység összessége a Föld éghajlatára. Az egyenlet szerint 170-szer gyorsabban változik a klíma emberi hatásra, mint a természet bármely más erejétől. Véleményünk: kicsit egyszerűnek tűnik...

A CSOK sem minőségi garancia
Egy a hővisszanyerős szellőztetéssel foglalkozó szakmai nap szünetében beszélgettem kedves régi ismerősömmel, tervező kolleginával. Szóba került legutóbbi munkája, én pedig megkérdeztem, hogy és oda akkor ugye bekerült hővisszanyerős szellőztetés? A hölgy felhördült, és mesélni kezdett.

Forró éjszakák Törökországban, hűvös éjszakák Németországban
Az E.ON és a Kantar EMNID közel 8000 embert kérdezett meg Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában, Svédországban és Törökországban 2016 decemberében arról, hogy milyen hőfokot igényelnek komforttereikben.

Hírek, események:

Tökéletes helyek létrehozása
A Siemens Building Technologies divíziója 2017 márciusában a németországi Frankfurtban rendezendő ISH kiállításon, az épület-, energia- és klímatechnika, valamint a megújuló energiák vezető nemzetközi szakvásárán fogja bemutatni az energiahatékony helyiségek és épületek céljára szolgáló termékeinek, rendszereinek és megoldásainak aktuális portfólióját, valamint a fűtő, szellőztető és légkondicionáló technológiával kapcsolatos újdonságait.

Új kezelőfelület az Aermec folyadékhűtőkhöz/hőszivattyúkhoz
Az Aermec fokozatosan átáll a pCO5 vezérlőpanellel rendelkező folyadékhűtők/hőszivattyúk esetében a C-Touch érintőkijelzős kezelőfelület használatára. A most leszállított NRB folyadékhűtők/hőszivattyúk már ezzel a kezelőfelülettel rendelkeznek.

3 akciós termék 3 hónapon keresztül
A 3×3 RAUPIANO akció során három termék három hónapon keresztül különösen kedvező áron vásárolható meg nagykereskedő partnereinknél.

Társasházak fűtési megoldásai
Március 2.
A gyűjtőkéményes társasházakban élők jelen pillanatban a 2016. július 1. utáni szabályozás szerint nem tudják lecserélni elromlott, kiöregedett kazánjukat. Ha gyűjtőkéménye van, akkor ez előbb-utóbb az ön problémája is lesz! Konferenciánkon friss, azonnali megoldásokat mutatunk be.

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017
2017. március 7-9.
A Fórumon a beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűznek napirendre. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel, és kiemelt helyet kap az EU, az Arab Emirátusok és Afrika.

Épületgépészeti szakmai továbbképzés
Március 7.
Komfortparaméterek tervezhetősége légtechnikában; Épületek nyári hőterhelésének energetikai vizsgálata. Tatabánya.

Épületgépészeti és Energetikai szakmai továbbképzés
Március 8.
Épületek nyári hőterhelésének energetikai vizsgálata. Szolnok.

REHAU AKADÉMIA
Március 22. és 29.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Vissza