e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/7 (2017-02-14)

Vissza
 

E heti témáink:

America First Energy Plan
Donald Trump koncepciója az energiáról több szempontból is fontos és tanulságos az egész világ, így hazánk számára is. Először is kihat a világ energiakereskedelmére, másrészt példát mutathat (hogy jót vagy rosszat, azon érdemes elgondolkodni).

Grundfos Product Center
A Grundfos Product Center egy online szivattyúkereső és -méretező segédlet. Használatával ön egyszerűen kiválaszthatja a megfelelő szivattyút, termékinformációkhoz juthat meglévő szivattyújáról, vagy megkeresheti a megfelelő kiváltó terméket. (x)

Több mint 200 milliárd vissza nem térítendő támogatás
Sorra jelennek meg a vissza nem térítendő energetikai pályázatok, a KKV-k és a magánszemélyek számára. Az elmúlt jó néhány évben ilyen jellegű támogatás, ráadásul ami Pest megyét és Budapestet is érinti, nem volt. Van lehetőség tehát korszerűsíteni, felújítani, csak élni kell a vele. Csokorba szedtük a legfontosabb pályázatokat, tudnivalókat.

Macskásy Árpád díjak átadása
A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata, képviselve az épületgépész mérnöki szakma egységét, 2015-ben új díjakat alapított azon szükségszerűség felismeréséből, hogy Macskásy Árpád életműve és az életművével hitelesített felfogás, az embert szolgáló épületgépész mérnöki mesterség, tudomány és a szilárd erkölcsi tartást igénylő tevékenység nyerjen elismerést az ő tiszteletére, a Macskásy Árpád Díj odaítélésében.

Hírek, események:

A HAJDU termékei is az Otthon Melege Programban
Több mint 100 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik 2017-ben az Otthon Melege program, ráadásul az idei pályázati feltételek már sokkal csábítóbbak, és sokkal többek számára elérhetők.

Ismét REHAU Friday szerelői akciók
2017. február 24-én, pénteken, újra jelentkezünk egynapos különleges akciónkkal. Ezen a pénteken egyes REHAU termékek listaárait 24%-kal csökkentjük.

Beltéri levegő konferencia
Február 16.
Témák: 49/2015. (XI. 6.) EMMI Legionella rendelet; A német VDI 6022 szabvány alkalmazása Magyarországon; Ipari porleválasztás; Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai és gyakorlati alkalmazása.

Lakásszellőzés bővített szakmai nap
Február 17.
Témakörök: lakótér levegőminőség kérdése; penészedés okai; lakások szellőzési megoldásai hővisszanyeréssel vagy anélkül; felújítások: a decentralizált szellőzés; lakásszellőzés és konyhai elszívás; hővisszanyerés és energetika a közel nulla energiaigény tükrében; légcsatorna kialakítások, tervezési kérdések, a Comfoiplan szoftver bemutatója; lakás hűtés, fűtés, páracsökkentés és párásítás légtechnikával; talajhőcserélők; entalpia hőcserélő; Zehnder ComfoAir Q hővisszanyerő gépek; épületautomatika kérdések.

BGG szerelői oktatások
Február 21. Szigetszentmiklós, 22. Budapest és Pécs, 23. Jászberény és Miskolc, 28. Szekszárd és Nyíregyháza. A maguk területén piacvezető épületgépész cégek, a Bosch, a Grundfos és a Geberit közös oktatássorozatot szerveznek, ahol tudásodat tovább gyarapíthatod. 3x45 perces órák után vacsora mellett kötetlenül tudjuk átbeszélni a felmerülő kérdéseket.

Pollack Expo
2017. február 23-24.
A hagyományos egyetemi építőipari, épületgépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi kiállítás és konferencia.

Társasházak fűtési megoldásai
Március 02.
A gyűjtőkéményes társasházakban élők jelen pillanatban a 2016. július 1. utáni szabályozás szerint nem tudják lecserélni elromlott, kiöregedett kazánjukat. Ha gyűjtőkéménye van, akkor ez előbb-utóbb az ön problémája is lesz! Konferenciánkon friss, azonnali megoldásokat mutatunk be.

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017
2017. március 7-9.
A Fórumon a beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűznek napirendre. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel, és kiemelt helyet kap az EU, az Arab Emirátusok és Afrika.

Vissza