e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/6 (2017-02-07)

Vissza
 

E heti témáink:

Korunk problémáinak megoldásához szükség van a mérnökök tudására
Január 27-én tartotta a Magyar Mérnöki Kamara húszéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségét, melyen részt vett Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Fujitsu klíma fűtésre: egy független vásárlói vélemény
Számunkra a legnagyobb dicséret, ha valaki kérés nélkül pozitívan nyilatkozik a Fujitsu klímáról. A hivatkozáson lévő cikk írója fűtésre használja a Fujitsu klímáját, ami a mostani, extrém hideg télen is kiválóan teljesít. (x)

Új idők, új erkölcsök
Mindig mondtuk, hogy az épületgépészetnek a szociológiát is művelnie kell, azaz figyelni szükséges a társadalom változásaira. Ki gondolta volna 5-10 éve például, hogy az utcán pisilés társadalmilag elfogadott aktussá válik? Márpedig efelé haladunk, bizonyítja ezt, hogy külön berendezést gyártanak ilyen célra.

Mi is az az üvegházhatás?
Az üvegházhatás megértése alapvető feladat, amennyiben erről a kérdésről szeretnénk érvelni pro vagy kontra. Márpedig ma ez az egyik központi téma mind a közbeszédben, mind a szakemberek körében.

Hírek, események:

Szagelszívó rendszer WC-khez
A WC szagelszívását biztosító eszközök egy modern fürdőszoba tervezésének ma már nélkülözhetetlen kellékei. A Geberit különböző lehetőségeket kínál. Mindegyik hatékony és csendes, emellett növelik komfortérzetünket a fürdőszobában.

Tovább bővült az AERMEC új FCZ fan-coil sorozata
A korábban bemutatott FCZ és FCZI fan-coilok 4 csöves változatai most már 2 soros kiegészítő hőcserélővel is rendelhetők. Ezáltal nagyobb fűtési teljesítmény biztosítható a helyiségben, illetve alacsonyabb gyártott vízhőmérséklettel ki lehet elégíteni a fűtési igényeket.

Synco 700 frissítések
2016 novemberétől a Synco 700-as szabályozócsalád elemei az alábbiak szerint rendelhetők.

Grundfos tervezői pályázat
Mit keresünk? Egy olyan innovatív projektet, ahol nem annak mérete vagy beruházási költsége számít, hanem az értékelés során a Grundfos E-szivattyúk (iSolutions) újszerű felhasználási módját vesszük figyelembe.

REHAU mérnök üzletkötő állás
Budapestre keres a cég épületgépész mérnököt.

Beltéri levegő konferencia
Február 16.
Témák: 49/2015. (XI. 6.) EMMI Legionella rendelet; A német VDI 6022 szabvány alkalmazása Magyarországon; Ipari porleválasztás; Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai és gyakorlati alkalmazása.

Lakásszellőzés bővített szakmai nap
Február 17.
Témakörök: lakótér levegőminőség kérdése; penészedés okai; lakások szellőzési megoldásai hővisszanyeréssel vagy anélkül; felújítások: a decentralizált szellőzés; lakásszellőzés és konyhai elszívás; hővisszanyerés és energetika a közel nulla energiaigény tükrében; légcsatorna kialakítások, tervezési kérdések, a Comfoiplan szoftver bemutatója; lakás hűtés, fűtés, páracsökkentés és párásítás légtechnikával; talajhőcserélők; entalpia hőcserélő; Zehnder ComfoAir Q hővisszanyerő gépek; épületautomatika kérdések.

Pollack Expo
2017. február 23-24.
A hagyományos egyetemi építőipari, épületgépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi kiállítás és konferencia.

Társasházak fűtési megoldásai
Március 02.
A gyűjtőkéményes társasházakban élők jelen pillanatban a 2016. július 1. utáni szabályozás szerint nem tudják lecserélni elromlott, kiöregedett kazánjukat. Ha gyűjtőkéménye van, akkor ez előbb-utóbb az ön problémája is lesz! Konferenciánkon friss, azonnali megoldásokat mutatunk be.

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017
2017. március 7-9.
A Fórumon a beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűznek napirendre. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel, és kiemelt helyet kap az EU, az Arab Emirátusok és Afrika.

Épületgépészeti szakmai továbbképzés
Március 07.
Komfortparaméterek tervezhetősége légtechnikában; Épületek nyári hőterhelésének energetikai vizsgálata. Tatabánya.

Épületgépészeti és Energetikai szakmai továbbképzés
Március 08.
Épületek nyári hőterhelésének energetikai vizsgálata. Szolnok.

REHAU AKADÉMIA
Március 29.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Vissza