e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/5 (2017-01-31)

Vissza
 

E heti témáink:

A konvektorok fölött eljárt az idő?
A kormányzat szerint igen, és ezen okból a konvektorok más fűtési módra való lecserélését tervezik támogatni. De vajon mire cseréljen a lakó?

Geotermikus bürokrácia
A Bányafelügyelet tájékoztatása szerint 2017. január 1-től hatályon kívül helyezték a 20 méter mélységet el nem érő geotermikus energia-kinyerés engedélymentességét.

Az energiahivatalnál kell bejelenteni az energetikai szakreferenseket
A jelentős energiafogyasztású gazdálkodó szervezeteknek tavaly december 21-étől kötelező független energetikai szakreferens igénybevétele, őket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál (MEKH) kell bejelenteni.

Hírek, események, képzések:

Új 6-járatú keverő csapok a Siemenstől
A VWG41.. csapok mind működési paramétereikben, mind anyaghasználatukban és szerelhetőségükben túlmutatnak kortársaikon. Példaként érdemes megemlíteni a Siemens 6-járatú szelepekbe közvetlenül beépített kvs járatot. Így kizárt a más termékeknél alkalmazott utólagos beépítési feladatból adódó hibázás lehetősége, és a beépítés és üzembe helyezés is egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

REHAU mérnök üzletkötő állás
Budapestre keres a cég épületgépész mérnököt.

REHAU AKADÉMIA
Február 8.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Beltéri levegő konferencia
Február 16.
Témák: 49/2015. (XI. 6.) EMMI Legionella rendelet; A német VDI 6022 szabvány alkalmazása Magyarországon; Ipari porleválasztás; Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai és gyakorlati alkalmazása.

Lakásszellőzés bővített szakmai nap
Február 17.
Témakörök: lakótér levegőminőség kérdése; penészedés okai; lakások szellőzési megoldásai hővisszanyeréssel vagy anélkül; felújítások: a decentralizált szellőzés; lakásszellőzés és konyhai elszívás; hővisszanyerés és energetika a közel nulla energiaigény tükrében; légcsatorna kialakítások, tervezési kérdések, a Comfoiplan szoftver bemutatója; lakás hűtés, fűtés, páracsökkentés és párásítás légtechnikával; talajhőcserélők; entalpia hőcserélő; Zehnder ComfoAir Q hővisszanyerő gépek; épületautomatika kérdések.

Pollack Expo
2017. február 23-24.
A hagyományos egyetemi építőipari, épületgépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi kiállítás és konferencia.

Társasházak fűtési megoldásai
Március 3.
A gyűjtőkéményes társasházakban élők jelen pillanatban a 2016. július 1. utáni szabályozás szerint nem tudják lecserélni elromlott, kiöregedett kazánjukat. Ha gyűjtőkéménye van, akkor ez előbb-utóbb az ön problémája is lesz! Konferenciánkon friss, azonnali megoldásokat mutatunk be.

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017
2017. március 7-9.
A Fórumon a beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűznek napirendre. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel, és kiemelt helyet kap az EU, az Arab Emirátusok és Afrika.

Vissza