e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/4 (2017-01-24)

Vissza
 

E heti témáink:

Módosulnak a kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás szabályai
A december 28-ai Magyar Közlönyben megjelent, Egyes kormányrendeleteknek az egyszerű bejelentés körének kiterjesztésével és az építésügy területén érvényesítendő további bürokráciacsökkentéssel összefüggő módosításáról szóló 482/2016. (XII. 28.) Korm.-rendelet módosítja a november 18-án kihirdetett, Az egyes kormányrendeleteknek a kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás bevezetésével összefüggő módosításáról szóló 353/2016. (XI.18.) Korm.-rendeletet.

Új Zehnder elektromos szobai design radiátorok
A Zehnder GmbH a svájci Zehnder Cégcsoport leányvállalata. Európában a különleges formatervezésű radiátorok gyártásában piacvezető szerepet tölt be. A Zehnder 1930-tól gyártja a már ikonikusnak számító Zehnder Charleston acél csőradiátorokat.

Meddig éri meg?
Mármint javíttatni az épületgépészeti berendezést, és mikor van értelme újat beépíttetni? Érdekes, de amerikai adatokon alapuló infografikát talált kollégánk, és kíváncsiak lennénk olvasóink véleményére, hogy hazánkban hogy működhet ez.

Kötelező továbbképzés a műszaki vezetőknek és ellenőröknek
A 2016. december 3-ai rendkívüli MMK küldöttgyűlés döntött arról, hogy az MMK elnöksége kezdeményezze a kötelező továbbképzés felelős műszaki vezetőkre és építési műszaki ellenőrökre való kiterjesztését.

Hírek, események, képzések:

REHAU mérnök üzletkötő állás
Budapestre keres a cég épületgépész mérnököt.

A REHAU kötéstechnika
Mínusz 10 Celsius fok hidegben is tökéletesen működik.

Mérnökbál 2017
Január 28.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szervezésében 21. alkalommal kerül megrendezésre a mérnöktársadalom ismétlődő, legünnepélyesebb találkozója, a Mérnökbál.

REHAU AKADÉMIA
Február 8.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Lakásszellőzés bővített szakmai nap
Február 16.
Témakörök: lakótér levegőminőség kérdése; penészedés okai; lakások szellőzési megoldásai hővisszanyeréssel vagy anélkül; felújítások: a decentralizált szellőzés; lakásszellőzés és konyhai elszívás; hővisszanyerés és energetika a közel nulla energiaigény tükrében; légcsatorna kialakítások, tervezési kérdések, a Comfoiplan szoftver bemutatója; lakás hűtés, fűtés, páracsökkentés és párásítás légtechnikával; talajhőcserélők; entalpia hőcserélő; Zehnder ComfoAir Q hővisszanyerő gépek; épületautomatika kérdések.

Beltéri levegő konferencia
Február 16.
Témák: 49/2015. (XI. 6.) EMMI Legionella rendelet; A német VDI 6022 szabvány alkalmazása Magyarországon; Ipari porleválasztás; Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai és gyakorlati alkalmazása.

Pollack Expo
2017. február 23-24.
A hagyományos egyetemi építőipari, épületgépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi kiállítás és konferencia.

Társasházak fűtési megoldásai
Március 03.
A gyűjtőkéményes társasházakban élők jelen pillanatban a 2016. július 1. utáni szabályozás szerint nem tudják lecserélni elromlott, kiöregedett kazánjukat. Ha gyűjtőkéménye van, akkor ez előbb-utóbb az ön problémája is lesz! Konferenciánkon friss, azonnali megoldásokat mutatunk be.

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017
2017. március 7-9.
A Fórumon a beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűznek napirendre. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel, és kiemelt helyet kap az EU, az Arab Emirátusok és Afrika.

Vissza