e-gépész szaklap

Hírlevél

e-gépész 2017/3 (2017-01-17)

Vissza
 

E heti témáink:

Mennyit ér a mérnök, ha közalkalmazott?
Egy komplex felsőoktatási intézményben (oktatás-betegellátás) dolgozunk kb. 15 fő mérnöki munkakörben. Gépészmérnökök, építészmérnökök és villamosmérnökök veszünk részt az intézmény üzemeltetésében, beruházások lebonyolításában. Közalkalmazottak vagyunk, az ahhoz megállapított szégyenletesen kevés fizetéssel.

Hőkamerás vizsgálat az ÉU-tól
A legjobb felvételek télen, hideg időben készíthetők. A felvételek elkészítése után e-mailben küldjük önnek a vizsgálati dokumentumot PDF formátumban, amely tartalmaz az adott felületekről készült hagyományos felvételt és hőfelvétel, színskálás hőmérséklet-megjelöléssel. Egy vizsgálat hozzávetőleg 10- 15 felvételt tartalmaz.

Elektromos kazán marketing
Sok negatív példát hoztunk már úgymond félszakmai cégek, ionkazánosok, fűtőfóliások, kavitációs kazánosok reklámjaiból. Ezeknél jellemző volt a csillagot az égről mentalitás. Most egy sokkal szakmaibb cég gondolataihoz fűzünk néhány megjegyzést.

Újabb támogatási javaslat
Még tavaly év végén, nem első és nem is utolsó szervezetként a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) mutatott be egy általa megalkotott energiahatékonysági támogatási koncepciót. Életképesnek tűnik, mint a többi hasonló is.

Hírek, újdonságok:

IMI Oktatási igényfelmérés
Az alábbi kérdőív kitöltésével szeretnénk még hatékonyabbá tenni szakmai együttműködésünket. Kérjük, jelölje az ön igényeihez legjobban igazodó oktatási formát, és válaszát küldje be 01. 31-ig.

Danfoss Valve Preset Alkalmazás
A Danfoss RA-N, RA-UN és RA-DV előbeállítható szelepek tartalmaznak egy beépített előbeállítási funkciót, azért, hogy a tervezett térfogatáram beállítható legyen.

Létesítményenergetikai szakmérnöki továbbképzés
A Gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar, Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszéke 2017. februárban elindítja a létesítményenergetikai szakmérnöki szakon történő szakirányú továbbképzést.

Totó a többi épületgépészről, 10. kérdés
Szakmai kérdéseket teszünk fel. Önök szerint a tervezők és szerelők hány százaléka tud rá válaszolni helyesen? Íme a 10. érdekes kérdés.

Hogyan alakítja az építőipar jövőjét az összekapcsolt BIM
Hogy néz ki a BIM egy olyan korban, amikor minden mindenhez kapcsolódik? Mit értünk összekapcsolt BIM alatt?

AERMEC MZC
Új légtechnikai osztóidom motoros zsalukkal, légcsatornázható fan-coilokhoz.

Események, képzések:

Lakásszellőzés szakmai nap
2017. január 19.
Ezúttal az alapismeretekkel nem foglalkozunk. Sok más aktuális hővisszanyerős szellőzés témával viszont igen.

Kötelező továbbképzés, Budapest
Január 25.
Nagy hatásfokú hőtermelő berendezések és megújuló energiaforrások hatékony alkalmazása az épületek energiaellátásában.

Mérnökbál 2017
Január 28.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szervezésében 21. alkalommal kerül megrendezésre a mérnöktársadalom ismétlődő, legünnepélyesebb találkozója, a Mérnökbál.

REHAU AKADÉMIA
Február 8.
Szerelői előadás, középpontban a lakóépületek komfort fűtési-hűtési megoldása és az ivóvízhigiénia.

Beltéri levegő konferencia
Február 16.
Témák: 49/2015. (XI. 6.) EMMI Legionella rendelet; A német VDI 6022 szabvány alkalmazása Magyarországon; Ipari porleválasztás; Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai és gyakorlati alkalmazása.

Pollack Expo
2017. február 23-24.
A hagyományos egyetemi építőipari, épületgépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi kiállítás és konferencia.

Vissza